Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Wenteltrap

Een wenteltrap – of gebogen trap – is een trap die naar boven of beneden 'wentelt' in een royale, draaiende beweging, en op die manier twee verdiepingen met elkaar verbindt. Een trap die je dus met een sierlijke ronding naar boven brengt. Verwar de wenteltrap echter niet met de draaitrap of spiltrap. Het grote verschil met een spiltrap is het ontbreken van een centrale as of spil. Een wenteltrap is een prachtige toevoeging aan je woning en geeft het een sierlijke, stijlvolle en exclusieve uitstraling.

Verschillende materialen

Door de combinatie van diverse materialen en uitvoeringen zijn de mogelijkheden van wenteltrappen bijna onbeperkt. Vaak worden dit soort trappen gemaakt van goed te bewerken en buigzaam materiaal zoals metaal en aluminium. Maar daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden, zoals hout of een combinatie van materialen. De mogelijkheden voor een wenteltrap zijn dus zo goed als eindeloos. Het type trap is toepasbaar in zowel een klassiek als modern interieur.

Waar past een wenteltrap?

De wenteltrap, ook wel Engelse trap genoemd, neemt redelijk wat ruimte in beslag. Dat is ook het grote verschil met een spiltrap. Hierdoor komt deze trap het beste tot zijn recht in een grotere ruimte. Deze trappen zijn ideaal voor winkels en showrooms, maar ze staan ook prachtig in een kantoorruimte of een gewone huiskamer. Een wenteltrap is een exclusieve trap, die de uitstraling van een hoofdtrap heeft.

Exclusieve trap

Zoals gezegd is een wenteltrap een exclusieve trap. Hij is daarom ook niet voor elke woning geschikt. Dit ligt ook aan het prijskaartje: een wenteltrap is doorgaans één van de duurdere soorten trappen. Maar de prijs hangt van vele factoren af. Zo is het ook mogelijk om de trap in een bouwpakket te ontvangen, waarna je hem zelf in elkaar kunt zetten. Dit scheelt aardig wat in de prijs. Ook hebben alle mogelijke materialen zo hun eigen prijs. Ook als je een wat minder hoog budget hebt is een wenteltrap dus een optie.

wenteltrap

Op maat gemaakt

Wil je een op maat gemaakte wenteltrap? Hier kunnen wij je uitstekend mee verder helpen. Je kunt jouw wenteltrap zelf of door ons laten ontwerpen. Neem contact op voor een afspraak om je wensen te bespreken. Hierbij kun je er vanuit gaan dat bij ons bijna alles mogelijk is. Voor welke variant je ook kiest, met een wenteltrap val je op. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. Onze experts staan graag voor je klaar.