Wat komt er allemaal kijken bij een totaalrenovatie van de trap?

totaalrenovatie

Als werknemer bij Trappenploeg weet ik als geen ander hoe belangrijk een goed gerenoveerde trap kan zijn voor je huis. Het gaat niet alleen om het vervangen van de traptreden. Een echte totaalrenovatie pakt de hele trap aan, van de treden tot de stootborden, de zijkanten, en natuurlijk een bijpassende leuning of balustrade. Bij ons staat er na de montage altijd een prachtige, als nieuw uitziende trap. Dat is ons doel bij elke totaalrenovatie.

Wat is een totaalrenovatie zonder trapleuning?

Een totaalrenovatie van de trap is niet compleet zonder een goede, stevige leuning. Een leuning biedt niet alleen extra veiligheid, maar kan je trap ook visueel naar een hoger niveau tillen. Bij ons kun je kiezen uit verschillende materialen zoals hout of RVS, wat ook wel inox genoemd wordt. Jouw keuze hangt af van je eigen stijl en wat je mooi vindt passen bij je interieur. Ga je voor een klassieke houten leuning of voor een modernere uitstraling met een inox leuning? De combinatie van materialen kan zorgen voor een mooi contrast in je huis.

Renoveer ook de stootborden en wangen

Dan hebben we het nog niet gehad over de stootborden en de wangen van de trap. Deze zijonderdelen zijn belangrijk voor de uitstraling en integriteit van je trap. Soms is schilderen een optie, maar bij Trappenploeg kunnen we deze ook helemaal vernieuwen, vooral als de ondergrond problemen geeft, zoals beton of achtergebleven lijmresten van oude vloerbedekking. We zorgen ervoor dat alles perfect bij elkaar past, zodat je trap één mooi geheel vormt. Wil je een strak en modern effect? Of ga je liever voor een rustige uitstraling met witte stootborden die je trap een zwevend effect geven? Wij regelen het voor je.

Een totaalrenovatie bevat ook de afwerking

De afwerking van je trap gaat verder dan alleen de trap zelf. Heb je bijvoorbeeld meerdere niveaus of een bordes bovenaan je trap? Dan nemen we die ook mee in de totaalrenovatie, zodat de overgangen mooi in elkaar overlopen en het hele trappenhuis een uniforme look krijgt. Dat ziet er niet alleen strak uit, maar creëert ook een gevoel van eenheid en ruimtelijkheid.

Richard en Annet uit Groningen lieten deze review achter na het kiezen voor een totaalrenovatie: “Na lang twijfelen besloten we toch voor een totaalrenovatie van onze trap te gaan, en wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan! Het team van Trappenploeg was professioneel, nauwkeurig en enorm behulpzaam. Onze trap ziet er nu uit als een echt kunstwerk en is veiliger dan ooit. Een echte aanwinst voor ons huis!”

Ben je ook toe aan een totaalrenovatie van je trap? Neem dan gerust contact op met ons bij Trappenploeg. We maken een afspraak met je voor een adviesgesprek, waarin we al je wensen en de mogelijkheden uitgebreid kunnen bespreken. Samen zorgen we ervoor dat jouw trap weer een blikvanger wordt in je huis!