Waarom een simpele verfbeurt vaak niet volstaat

redenen niet verven trap

Wil jij je trap een nieuwe look geven omdat hij er niet meer zo mooi uitziet? Misschien denk je: “Ik pak gewoon wat verf en klaar!” Maar denk daar goed over na! Dit lijkt misschien een goedkope en snelle oplossing, maar op de lange termijn is het dat niet. Hier leg ik je uit waarom verven misschien niet zo’n goed idee is en wat een beter plan kan zijn. 

4 redenen om niet te verven

1. Verf gaat niet lang mee: Je trap wordt elke dag veel gebruikt. Na een tijdje gaat de verf afbladderen en zie je de oude kleur er weer doorheen komen. Dan moet je weer opnieuw beginnen met schuren en verven. Dat kost veel tijd, moeite en uiteindelijk ook geld.

2. Onregelmatige slijtage: Iedereen loopt vaak op dezelfde plek op de traptreden, waardoor die plekken sneller slijten. Dan krijg je zo’n pad waar het duidelijk is dat het veel belopen is. Dit ziet er niet mooi uit en je moet steeds weer opnieuw verven om het er netjes uit te laten zien.

3. Krakende traptreden: Een oude trap blijft kraken, of je er nu verf op smeert of niet. Verf maakt je trap niet stiller. Dat gekraak komt door veranderingen in vocht en temperatuur, waardoor de traptreden gaan schuiven of buigen. Het enige dat dit kan oplossen is een algehele renovatie met overzettreden.

4. Veiligheid! Verf kan je trap gladder maken, vooral als je sokken draagt. Dit kan best gevaarlijk zijn, vooral als je haast hebt of als je kleine kinderen of huisdieren hebt die de trap op en af racen.

Maak de keuze voor een traprenovatie met overzettreden!

Door je trap te renoveren met overzettreden pak je al deze problemen in één keer aan. Deze treden beschermen je trap, zorgen dat hij minder kraakt en kunnen goed tegen een stootje. Zo blijft je trap er jarenlang mooi uitzien. En het leuke is, er zijn zoveel verschillende stijlen! Of je nu houdt van een houtlook, betonlook of zelfs echt leer, er is voor ieder wat wils.

Dus, ben je het zat om steeds je trap te moeten bijwerken en wil je een mooie oplossing die lang meegaat? Neem dan contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.