Waarmee moet ik mijn trap bekleden?

Trapbekleding

Zit je eraan te denken om binnenkort jouw trap te bekleden en te voorzien van een nieuw uiterlijk? Of ben je van plan om een nieuwe trap aan te schaffen? Trappen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je woning. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat een trap stijlvol aansluit bij het interieur van je huis. Misschien denk je wel aan een bekleding van tapijt. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden voor bekleden. In deze blog geven we je inspiratie over waarmee je je trappen kan laten bekleden.

Met hout bekleden

Een trap met hout bekleden is populair omdat hout vaak een warme uitstraling heeft. De meest gebruikte houtsoorten voor trappen zijn beuk, esdoorn, es, eik en wengé. Elke houtsoort heeft zijn voordelen en nadelen. Op een trap gemaakt van beuk kunnen bijvoorbeeld snel vlekken ontstaan aan de kleurlaag. Het voordeel van hout is dat het vaak bestaat uit bouwpakketten die je gemakkelijk in elkaar kunt zetten. Het is wel belangrijk dat dit nauwkeurig wordt gedaan om piepende of krakende treden te voorkomen.
Tip Het is niet verstandig om een trap van hout te boenen. Dit resulteert namelijk in gladheid. Het is aan te raden om gebruik te maken van halve maantjes of uitschuivers (antislip) om uitglijden en ongelukken te voorkomen. Als je de natuurlijke houten look wilt behouden kun je je trap ook vernissen.

Een geschilderde trap

Laat je houten trap tot leven komen door hem te bekleden met verf. Je kunt dit uiteraard met neutrale kleuren en tinten doen, zoals grijs en wit. Maar je kunt je ook helemaal laten gaan door bijvoorbeeld de optredens te voorzien van een kleurpallet van donkerblauw naar lichtblauw, of gebruik te maken van warme kleuren.

Bekleden van vertrouwd tapijt

Tapijt is de meest bekende vorm van bekleden. Dit is niet vreemd omdat het ideaal is om beschadigde trappen mee te renoveren. Maar tapijt is ook veilig en voelt lekker warm aan je voeten. Tapijt is stroever dan hout en voorkomt daardoor eventuele valpartijen. Het is ook in veel kleuren en materialen beschikbaar waardoor er altijd wel iets bij zit dat bij jou past.

Trap van linoleum

Linoleum heeft vele voordelen. Het is slijtvast en komt voor in veel verschillende soorten en maten, zoals banen, stroken of tegels. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam, omdat het een sterk natuurlijk product is en dus lang meegaat. Wil je liever een trap van hout maar is dit te prijzig voor je? Wees niet getreurd, want linoleum is in verschillende looks verkrijgbaar.

Hulp nodig bij het bekleden?

Er zijn nog zoveel meer mogelijkheden om je trap te voorzien van bekleding. Trappen-ploeg beschikt in heel Nederland over tal van specialisten die jou graag adviseren en helpen met het bekleden van je trap. Neem nu contact op en ontvang een vrijblijvende offerte.