Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Waar moet je op letten wanneer je je trap renoveert?

De trap is een van de meest gebruikte onderdelen van je huis; dagelijks wandel je er meerdere keren overheen. Wanneer je de eerste tekenen van slijtage begint te zien, zal het dan ook gauw tijd zijn voor een renovatie van je trap. Zo lijkt hij gauw weer als nieuw en daarnaast kan deze met de juiste aanpassingen een heel stuk veiliger worden. Het is echter een hele klus, zo’n renovatie. Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten als je je trap gaat renoveren.

Kleur en stijl

Er zijn tal van zaken waar je op moet letten wanneer je je trap gaat renoveren. Als eerste is het natuurlijk van groot belang dat de trap, wanneer deze gerenoveerd wordt, past bij het interieur. Zo moet je er bijvoorbeeld op letten, dat je wanneer je je trap renoveert, deze niet heel erg vloekt bij de rest van het huis. Of wanneer je meer aan je huis renoveert, niet nog de oude stijl gebruikt voor de nieuwe trap. Gelukkig is bij grotere renovaties de trap vaak het laatste wat veranderd wordt. Zo heb je al een indicatie van de kleur en stijl die de trap krijgen moet. Hierna kun je nog kijken welk materiaal je gebruiken wilt.

Materiaal van de trap

Een trap kan uit een boel verschillende materialen bestaan. Naast de populaire keuzes als bijvoorbeeld hout, kun je ook gaan voor een stalen of betonnen trap. Bij een renovatie heb je echter al gauw genoeg aan overzettreden; dit zijn dunne treden die je over de oude heen plakt, waardoor de look compleet kan veranderen, terwijl je er minder werk en kosten van hebt dan van alles vervangen. Deze overzettreden zijn er voornamelijk in eik en beukenhout. Als je voor een andere look wilt gaan is er ook nog PVC. Hiermee kun je elke look imiteren, van klassiek tot modern. Ten slotte is er nog HPL en CPL-laminaat. Deze soorten laminaat zijn speciaal gemaakt voor traprenovaties en zijn hier om voorzien van een natuurlijke onzichtbare antislip-laag.

De afwerking

Naast de treden zullen de stootborden en leuningen ook aan vernieuwing toe zijn, anders heb je alsnog dat de trap er vreemd uit kan zien met verschillende stijlen. Ook eventuele balustrades mogen niet achterblijven, veiligheid gaat immers boven alles. Zo kun je ook kijken naar bijvoorbeeld een nieuwe antislip laag of LED verlichting. Er is hier genoeg keuze in, dus het is het zeker waard om hier wat over uit te zoeken.

De kosten

De kosten van een renovatie verschillen per trap. Soms is schilderen voldoende, maar in andere gevallen moeten er overzettreden worden geplaatst. Hiernaast is hout bijvoorbeeld ook duurder dan laminaat en ook de verdere afwerking heeft invloed op de prijs. Tot slot kan de vorm van de trap zorgen voor een verschil in prijs; trappen met een draai zijn duurder om te renoveren, omdat deze verschillende vormen hebben.

Tot slot

Er zijn dus een boel zaken om op te letten wanneer je je trap gaat renoveren. Het is mogelijk om met ons een afspraak te maken over wat er mogelijk is met jouw trap. Zo kunnen we samen tot een prachtig ontwerp komen.