Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Vrijdragende trap

Houd je van design, minimalistisch en strak? Dan is de vrijdragende trap wellicht de perfecte keuze voor jou. Een andere benaming is de zwevende trap, omdat de treden lijken te zweven doordat ze zijn vastgemaakt aan de wand. Vaak wordt er bij dit type trap gewerkt met hout, maar ook staal is een goede mogelijkheid.

De vrijdragende trap wordt meestal als rechte steektrap geplaatst, maar ook een kwartslag is mogelijk. Er kan eventueel ook een extra leuning op de muur geplaatst worden voor extra houvast. Het is tevens mogelijk om de vrijdragende trap als combinatietrap uit te voeren met diverse materiaalsamenstellingen.

Voor- en nadelen

Vrijdragende trappen nemen minder ruimte in dan klassieke trappen en geven daardoor een extra ruimtelijk gevoel. Met de vrijdragende trap heb je een uniek element in jouw woning en het geeft een prachtig zwevend effect.

Een nadeel van dit type trap is dat het relatief gezien niet echt een veilig model is in vergelijking met andere trappen. Dit komt vanwege het feit dat de trap aan de wand vast wordt gemaakt, waardoor er aan de andere kant geen ondersteunende constructie is.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vrijdragende trap? Neem dan contact met ons op. Laat je informeren door een vakman of maak direct een afspraak om ideeën uit te wisselen.