Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Vlizotrap

Een vlizotrap, ook wel vlieringtrap genoemd, is een uitschuifbare of opvouwbare trap. Deze soort trap leidt meestal tot de zolder en hierdoor hou je veel ruimte over op de eerste verdieping. De vlizotrap werd in 1938 uitgevonden in Nederland en werd veel toegepast in woningen die na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd. De naam vlizotrap werd bedacht omdat de trap meestal naar de vliering of de zolder leidt.

Als je zolder of vliering als opslagruimte dient biedt een vlizotrap uitkomst. Het is een stevige en veilige trap die we voor jou op maat kunnen maken, zodat hij precies in je woonruimte past. De meeste vlizotrappen zijn gemaakt van hout, maar je kunt bij ons ook terecht als je op zoek bent naar metalen of aluminium trappen. Daarnaast is het mogelijk om jouw vlizotrap extra veiligheid te geven door een antislipprofiel op de treden te plaatsen.

Voordelen van vlizotrappen

  • Bespaart ruimte
  • Op maat te fabriceren
  • In verschillende materialen verkrijgbaar
  • Scherp geprijsd

Soorten vlizotrappen

Wij bieden de vlizotrap in drie verschillende soorten aan: de eendelige, de tweedelige en het driedelige model. De eendelige trap heeft een

raveelbak en luik. Een raveelbak zorgt voor een goede balans van het luik. Het luik sluit door het contragewicht van de trap. Als de vlizotrap gesloten is, ligt hij gedeeltelijk op het luik en op de zoldervloer, hierdoor is er enige zwenkruimte nodig. De tweedelige schuiftrap heeft als extra toevoeging dat er in de raveelbak hefarmen en trekveren gemonteerd zijn. Je kunt met de bijgeleverde trekstok het luik ontgrendelen en vergrendelen. De driedelige vlizotrap is een trap die zich opvouwt wanneer de trap in gesloten toestand is. Hierdoor heb je geen zwenkruimte nodig op de zoldervloer.

Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij komen graag bij jou langs om de

vlizotrap

mogelijkheden te bespreken. Trappen Ploeg levert supersnel, tegen superscherpe prijzen. Daarnaast geven wij een uitstekende garantie op vlizotrappen. Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vaste trap naar de zolder

Heb je momenteel een vlizotrap maar wil je liever een vaste trap naar de zolder? Daar valt wat voor te zeggen; een vaste trap is namelijk meestal veiliger dan een vlizotrap. Wel neemt een vaste trap meer ruimte in. Onderzoek eerst dus goed of hij wel goed in je woning past. Ook heb je een groter trapgat nodig, aangezien een vaste trap vaak luier is dan een vlizotrap. Weet je niet zeker welke soort zoldertrap het beste is in jouw situatie? Onze experts helpen je altijd graag uit de brand.