Traprenovaties in huurhuizen

traprenovatie huurhuis

Werkzaam zijn bij Trappenploeg heeft me iets belangrijks geleerd: elk detail in je huis doet ertoe. Dat geldt ook voor de trap, een onderdeel van je dagelijkse leven dat vaak over het hoofd wordt gezien. Maar is het mogelijk om de trap in een huurwoning een traprenovatie te geven? Laten we die vraag eens onder de loep nemen.

De verborgen rol van je trap

Misschien sta je er niet elke dag bij stil, maar je trap is een centraal punt in je woning. Het verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar en wordt meer gebruikt dan je denkt. Vooral in een huis vol leven en beweging krijgt de trap het zwaar te verduren. Een beetje liefde en aandacht voor je trap is dus geen overbodige luxe, zelfs niet in een huurhuis. Hoe pakken we het bij Trappenploeg aan als we een traprenovatie doen in een huurhuis? Dat lees je hier.

De impact van dagelijks gebruik

Denk eens na over hoe vaak je de trap op en af gaat. Behoorlijk vaak, toch? Zeker in een druk huishouden wordt een trap intensief gebruikt. En bij veel gebruik komt slijtage kijken. Je wilt natuurlijk niet dat je trap er na een tijdje niet meer veilig of mooi uitziet. Bij Trappenploeg begrijpen we dat maar al te goed en daarom zorgen wij voor een oplossing die zowel duurzaam als veilig is. Onze technieken zorgen ervoor dat jouw trap weer jaren mee kan na de traprenovatie.

Kan de trap in mijn huurhuis gerenoveerd worden?

Nu vraag je je misschien af: “Geldt dit ook voor mijn huurwoning?” Het antwoord hierop is wat ingewikkelder. Hoewel je bij een koophuis vrij bent om te beslissen over een traprenovatie, ligt dat bij een huurhuis net even anders. De woning is immers eigendom van iemand anders. Dit kan een woningcorporatie zijn of een particuliere verhuurder. Maar geen zorgen, ook dan is er veel mogelijk op het gebied van een traprenovatie. In veel huurwoningen in Rotterdam hebben wij al traprenovaties uitgevoerd namelijk, omdat de verhuurders er niet vaak een probleem van maken.

Overleg met de verhuurder over de traprenovatie

Voordat je een traprenovatie overweegt, is het belangrijk om toestemming te vragen aan de verhuurder. Meestal moet een huurwoning in de originele staat worden achtergelaten wanneer je verhuist. Onze renovaties zijn zo gemaakt dat ze lang meegaan en stevig vastzitten, wat het lastig maakt om ze zonder schade te verwijderen. Het is dus belangrijk om samen met de verhuurder naar de mogelijkheden te kijken.

Welke mogelijkheden zijn er voor een traprenovatie?

Bij Trappenploeg staan we klaar om samen met jou en eventueel je verhuurder te kijken naar wat er mogelijk is. We vinden het belangrijk dat je huis aanvoelt als jouw plek, ook als het om de trap gaat. Dus, ben je klaar om je trap een nieuw leven te geven en zo je hele huis op te frissen? Neem dan nu contact op met ons bij Trappenploeg. Wij helpen je graag verder! Samen bespreken we wat er kan, altijd met respect voor de regels van je verhuurder.