Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Traprenovatie zonder stootborden

Bijna elk huis heeft er minstens 1; een trap. Trappen zijn er in vele soorten en maten. Het kan dan ook overdonderend zijn, wanneer je bezig gaat met renoveren en je opeens het hele aanbod ziet. Van luie trap tot vlizotrap, er is voor iedereen wel een te vinden. Nu zijn alle trappen echter onder te verdelen in twee soorten; dichte trappen en open trappen. Ga je je trap renoveren? Neem je dan een open of gesloten trap? Beide hebben ze voor- en nadelen. Deze worden voor je op een rijtje gezet, waardoor het wat makkelijker wordt een beslissing te maken over de trap die jouw huis gaat afmaken.

De dichte trap

De dichte trap is een trap die gebruik maakt van zogenaamde stootborden. Dit zijn de planken, of in sommige gevallen het doorlopende materiaal dat verticaal tussen de treden zit. Dit zorgt ervoor dat de trap iets steviger is, maar vooral veiliger is wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt die tussen de treden door willen kruipen. Ook werken deze stootborden isolerend op meerdere manieren: er komt geen stof, vuil, licht of warmte doorheen. Dit kan van pas komen wanneer er bijvoorbeeld een voorraadkast in de ruimte onder de trap zit. Hiernaast kunnen stootborden ook mooier staan door rustiek, landelijk of gezellig interieur.

Open trap

Hoewel een open trap op het eerste gezicht de minder goede keuze lijkt, heeft deze ook een heleboel voordelen waar je geen gebruik van kunt maken bij een dichte trap. De eerste is dat deze trappen de ruimte waarin ze staan veel ruimtelijker doen lijken. Dit komt omdat licht er mooi doorheen kan vallen en je er doorheen kan kijken. Hierdoor is de trap niet een ingevuld vlak in de ruimte waardoor deze veel luchtiger lijkt.

Veiligheid

Bot gezegd is een trap met stootborden veiliger, maar dit hoeft niet te betekenen dat een open trap onveilig is. Wanneer je je dichte trap renoveert naar een stootbord loze trap, wordt er extra aandacht gelegd op de aspecten van de trap waardoor deze veiliger gemaakt kan worden. Zo wordt er meer nog meer focus gelegd op de constructie van de trap. Ook het materiaal krijgt extra aandacht; dit mag natuurlijk niet te glad zijn. Hier kunnen bijvoorbeeld antislip-strips op bevestigd worden. De trapleuningen gaan ook onder de loep voor nog meer stevigheid en balans bij het traplopen. Wanneer je tot nóg meer veiligheid wilt op je open trap, kun je er nog voor kiezen om trapverlichting te plaatsen.

Interesse

Als je interesse hebt in een traprenovatie waarbij je stootborden worden weggehaald zodat je trap open wordt, kun je altijd ons offerteformulier invullen. Aan de hand van de door jou ingevulde specificaties, wordt er een mooie traprenovatie op maat gemaakt voor jouw huis. Er zijn tal van mogelijkheden, over materiaalsoorten en de mogelijkheden hiervan is er meer te vinden op onze site.