Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Traprenovatie met laminaat

Wil je je trap laten renoveren maar ben je niet zeker of laminaat (HPL/CPL) hiervoor een goede oplossing is? Dan heb je geluk! Wij hebben niet alleen antwoord op deze vraag, maar kunnen deze klus ook snel en goed uitvoeren. Er zijn een heleboel voordelen aan het gebruik van laminaat bij het bekleden van je trap. Deze worden hier verder uiteengezet, zodat jij kan ontdekken waarom je trap laten renoveren met laminaat een topoplossing is.

Het meest gebruikte materiaal

Laminaat is het meest gebruikte soort materiaal bij het renoveren en opnieuw bekleden van een trap. De voordelen die laminaat heeft, maakt dit niet vreemd. Ten eerste komt dit doordat laminaat erg op hout lijkt. Hout is het meest geliefde materiaal bij het renoveren van trappen, door de look hiervan. Het probleem is echter dat hout vrij duur is. Hier komt het grote voordeel van laminaat; dit is erg goedkoop. Laminaat is daarnaast erg geschikt om een andere look dan hout na te bootsen. Dit kan zelfs zo goed, dat dit nauwelijks te onderscheiden is. Zo kun je voor een laminaat prijs een duurdere of andere look geven aan je trap, waardoor dit materiaal bij elk interieur te gebruiken is. Hiernaast heeft laminaat geen verdere toevoegingen nodig zoals wax olie (wat nodig is bij hout). Laminaat is er in veel kleuren en stijlen. Het renoveren van je trap kost hiernaast maar een dag tijd.

Waar op te letten

Wil je je trap gaan bekleden met laminaat? Er zijn wel enkele dingen om op te letten wanneer je dit gaat doen. Vocht is funest voor laminaat. Hoewel laminaat erg makkelijk schoon te maken is, is het wel belangrijk om het snel schoon te maken. Laminaat heeft namelijk het nadeel dat het snel krom trekt door vocht. Hierom is het dus vooral belangrijk om snel de trap af te nemen wanneer er water of ander drinken op geknoeid wordt. Ook is het belangrijk er op te letten dat je, wanneer je laminaat koopt voor je traprenovatie, hier een antislip-laag op aan brengt. Wanneer je al laminaat op je vloer hebt liggen, weet je dat laminaat erg glad is. Laminaat is echter ook specifiek voor trappen te koop; dit heeft al een antislip-laag in het laminaat zelf. Tot slot is het bij laminaat een goede tip om de stootborden in dezelfde kleur te nemen als het laminaat. Hierdoor lijkt de trap éen mooi geheel.

Gaan voor laminaat

Er zijn weinig dingen die je zouden tegenhouden om te kiezen voor trapdelen van laminaat. Laminaat is hiernaast te plaatsen op bijna elke soort ondergrond. Het is dus niet nodig om eerst de trap te slopen en te verwijderen, waardoor de ingreep al met een dag klaar kan zijn. Heb je nog verdere twijfels of vragen over de renovatie van je trap? Je kunt het ons altijd laten weten via de site, of natuurlijk een offerte aanvragen. Al je vragen worden dan zo gauw mogelijk beantwoord.