Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Traprenovatie open trap

Ziet je open trap er niet meer naar behoren uit? Wil je deze goed onder handen nemen maar wil je niet een hele nieuwe trap gaan of laten neerzetten? Dan is een traprenovatie de ideale oplossing. Er zijn een hoop manieren om dit te doen, het is immers makkelijk om je trap opnieuw te bekleden. Dit kan met verschillende materialen, zoals laminaat, PVC of hout. Zelfs stofferen is een optie. Maar welk materiaal is het meest geschikt voor jou?

Welk materiaal te gebruiken?

Er zijn verschillende materialen om je trap mee te bekleden. Deze hebben allemaal hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen. De meest voorkomende keuze bij renovaties is laminaat, omdat de meeste soorten hiervan erg op hout lijken. Waarom dan niet gewoon hout? Dit is het meest geliefde materiaal bij het renoveren en maken van trappen, door de warme look die het heeft. Hout is relatief goedkoop, maar duurder dan laminaat. Hout gaat ook kraken na tijdje en heeft erg veel onderhoud nodig ten opzichte van andere soorten bekleding. Zowel hout als laminaat is wel makkelijk schoon te houden, maar wanneer dit niet snel gebeurt kan de trap beschadigen, of in het geval van laminaat, vervormen. PVC heeft dit probleem niet, maar ziet er vaak wat kil uit.

Wanneer je je trap stoffeert ziet dit er erg warm knus uit. Hiernaast is dit voor je voeten het meest aangename materiaal. Ook hoeft stof op je treden helemaal niet duur te zijn. Er zijn echter veel nadelen aan gestoffeerde treden. Zo slijt stof erg snel, wanneer renoveren snel weer aan de orde is. Het is namelijk niet altijd mooi wanneer je precies ziet waar je altijd loopt en waar niet. Hiernaast blijft er snel huisstof hangen in de gestoffeerde treden. Dit dwarrelt vooral bij een open trap aan alle kanten naar beneden.

Open trap van steen?

Steen is een veelgebruikt materiaal om trappen mee te maken. Het grote voordeel van steen is dat het erg duurzaam en slijtvast is. Hiernaast is het erg makkelijk schoon te maken. Meestal wordt er onderscheid gemaakt tussen natuursteen of beton. Natuursteen is een van de meest unieke materialen om een trap mee te maken; geen trap van natuursteen is hetzelfde. Hiernaast is het in vele soorten en maten te verkrijgen. Natuursteen moet wel ondersteund worden door een ander materiaal, namelijk metaal of beton. Los is natuursteen namelijk niet heel stevig. Ook is natuursteen relatief duur. Beton is daarentegen vrij goedkoop en goed te combineren met andere materialen. Een betonnen trap is ook erg isolerend. Dit heeft alleen geen effect bij een open trap. Steen is door het gewicht hiervan dan ook niet erg geschikt voor een open trap, maar zeker het bekijken waard wanneer je je trap renoveert naar een dichte trap.

Meer weten?

Als je meer wilt weten over het bekleden van je trap met linoleum, kun je altijd contact met ons opnemen of (gratis) een offerte aanvragen.