Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Materialen traprenovatie

Je gaat je trap renoveren. Dan is het natuurlijk nog de vraag welk materiaal je gebruiken gaat. Hier is een grote hoeveelheid aan mogelijkheden voor. Elk materiaal ziet er anders uit en heeft zijn eigen, specifieke eigenschappen. Hierdoor is er keuze genoeg. De vraag of het bij je woning smaak en budget past maakt deze keuze gelukkig iets minder moeilijk. De mogelijkheden en eigenschappen voor traprenovaties worden hieronder kort beschreven.

Traprenovatie van hout

Traptreden van hout zijn er in vele soorten en maten te verkrijgen. Het hout wat meestal gebruikt wordt voor traptreden is samengesteld hout, wat bestaat uit multiplex met een massief houten toplaag. Samengesteld hout zet niet uit en krimpt niet, wat het erg geschikt maakt voor traptreden, die stevig op hun plek moeten blijven zitten. De houtsoorten waar je uit kunt kiezen zijn voornamelijk eiken-, teak- of wanneer het past wengéhout. Overzettreden zijn over het algemeen een goedkopere optie wanneer je je trap renoveert. Dit is mogelijk met hout. Het is ook mogelijk om voor de veiligheid een rubberen antislipstrip in de treden aan te brengen.

Traprenovatie van laminaat

Vind je hout op je trap erg mooi maar ben je op zoek naar een materiaal dat goedkoper is? In dat geval is laminaat een ideale oplossing voor jou. Dit is verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren, dus naast een houtlook ook in zwart of wit. Het grote voordeel van laminaat is hoe slijtvast het is. Dit maakt het uiterst geschikt voor gezinnen met kinderen of met huisdieren. Ook is laminaat makkelijk schoon te houden en wanneer het eenmaal ligt, zul je er geen tot weinig onderhoud aan hebben. Het is mogelijk om je laminaat trap extra veilig te maken door antislip strips te plaatsen. Laminaat kan namelijk glad zijn.

Traprenovatie van pvc

PVC is een van de mogelijke materialen om je trap mee te renoveren. Je zou kunnen kiezen voor PVC voor de slijtvastheid, de mate waarmee het geluid dempt en om hoe makkelijk het is om schoon te maken. Ook geeft PVC altijd extra veiligheid; De structuur van deze trappen zorgt ervoor dat uitglijden veel moeilijker wordt. PVC is er in een grote verscheidenheid aan kleuren en uitstralingen. Dit kan zowel natuurlijk zijn, zoals een houtlook, of juist heel strak. PVC is erg makkelijk aan te passen aan de sfeer en stijl van je woning, dus kan het bijna overal worden toegepast. Het is ook een erg goedkoop materiaal wat het nog aantrekkelijker maakt.

Traprenovatie met tapijt

Tot slot kun je je trap renoveren met tapijt. Dit is het meest comfortabele materiaal voor je trap. Meestal is dit niet duur, maar is niet heel slijtvast. Wel heeft het een erg warme uitstraling en is er veel keuze in kleur en hoe polig het is. Ook is het het meest geluiddempende materiaal. Wil je een uiterst knusse trap? Dan is tapijt perfect voor jou.

Offerte

Wanneer je het contactformulier invult gaan we samen met jou op zoek naar het materiaal wat het beste bij jou past.