Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Houten traprenovatie

Is je houten trap zo versleten dat deze niet meer te vertonen is? Kraakt deze zo erg dat iedereen in huis wakker wordt wanneer je hem gebruikt? Of is deze onveilig door beschadiging? Het is niet nodig om een hele nieuwe trap te laten neerzetten. Het is namelijk ook mogelijk een houten traprenovatie uit te laten voeren. Er zijn een hoop opties bij een renovatie van je houten trap. Je kan ervoor kiezen alleen de beschadigde plekken te laten herstellen, maar je kan ook ervoor kiezen om je trap te laten bekleden met een compleet nieuwe houtsoort. Wil je je trap beter laten passen bij je vloer? Geen probleem! Een houten traprenovatie is mogelijk in veel verschillende kleuren, waardoor het bij veel interieurs kan passen.

Soorten hout

Houten trappen hebben niet alleen een rustiek uiterlijk, ze zijn ook nog eens erg duurzaam. Een houten trap kan je voor vele jaren gebruiken. Wanneer het tijd is deze te renoveren, kun je ervoor kiezen om dit te doen met dezelfde houtsoort die de trap voorheen had. Je kan er ook voor kiezen dit in een compleet andere soort te doen. Er is keuze tussen veel soorten en stijlen hout, waarvan elke zijn eigen uitstraling en karakter heeft. Naast alleen al een erg brede selectie aan soorten eikenhout, zijn er tal van andere houtsoorten om uit te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de moderne look van donker notenhout of de frisse kleuren van een beukenhouten trap. Wanneer je de houtsoort van de trap laat passen bij de rest van het huis, is het niet moeilijk om van je trap een echt pronkstuk te maken.

Afwerking en accessoires

Wanneer je hebt gekozen voor een mooie houtsoort die je huidige stijl gaat vervangen is de planfase pas net begonnen. Er zijn tal van accessoires te kiezen die jouw houten trap nog meer laten spreken en de uitstraling benadrukken. Wil je bijvoorbeeld de trap afwerken met bekleding zodat je voeten nooit meer koud zijn wanneer je je trap gebruikt? Het is ook mogelijk om te kiezen voor meer sfeer bij je trap met bijvoorbeeld LED- spots. Naast dat je hierdoor meer sfeer creëert, maak je de trap zo ook nog veiliger.

Dan is er natuurlijk ook nog de optie om de trapleuning aan te passen. Dit kan met hout, maar er zijn meer opties, allemaal met een eigen karakter. Modern en strak? Daar kom je al gauw met een leuning van aluminium of RVS. Of heb je liever een traditionele, warme uitstraling? Hiervoor zijn trapleuningen van hardhout, eik of grenen zeer geschikt.

Verdere behandeling

Na dit proces van een trap, een leuning en verdere accessoires kiezen, ben je bijna klaar; je moet er alleen nog voor zorgen dat de trap voor een lange tijd meekan. Dit kan door je gerenoveerde trap te behandelen met een speciale olie voor hout. Het is ook te adviseren alleen natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken wanneer je je trap schoonmaakt, zoals groene zeep.

Belangstelling

Als je belangstelling hebt bij het renoveren van je houten trap, kun je het offerteformulier invullen. Dan wordt er met jou gekeken naar wat de opties zijn in jouw huis. Zo kun je gauw jouw kapotte of beschadigde trap weer als nieuw maken.