Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Goedkope traprenovatie

Is je trap beschadigd of enorm versleten? Is een compleet nieuwe trap aanschaffen veel te duur? Het is niet vreemd dat steeds meer mensen en bedrijven ervoor kiezen om de bestaande trap te renoveren. Dit is bijna altijd goedkoper dan de bestaande trap vervangen. Dit is zo omdat de basis van de trap hetzelfde blijft. Het renoveren van een trap kan zo duur zijn als je zelf wilt. Hierbij dus enkele tips om de renovatie van je trap zo goedkoop mogelijk te maken.

Renovatiemateriaal

De grootste kostenpost van een traprenovatie is het type materiaal wat je hiervoor gebruikt. Dit zal dus het belangrijkste zijn om dit zo goedkoop mogelijk te maken. De materiaalsoorten die gebruikt worden bij het renoveren van een trap zijn: Hout, Eiken, Laminaat, Kurk, HPL/CPL, Linoleum, PVC, Kunststof, Tapijt, etc.

Dit is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en eigenschappen. Wij kunnen je, wanneer je niet zeker weet welk materiaal geschikt is voor jouw trap, helpen een geschikt materiaal te kiezen. Er zitten veel verschillen in verschillende trappen, en bij veel trappen werkt een ander materiaal beter.

Zelf een klusser? Lekker goedkoop!

Als je zelf handig bent komt dit goed uit. Hierdoor kan er nog meer worden bespaard bij de renovatie van je trap. Denk er wel aan om goed te vergelijken welke aanbieders welk materiaal het goedkoopst verkopen. Laminaat is meestal de goedkoopste oplossing, maar ook dit kan verschillen per leverancier en soort laminaat. Het gebruikte materiaal moet echter geschikt zijn voor veelvoudig gebruik, je loopt immers elke dag wel een keer je trap op en neer.
De trap helemaal alleen renoveren is in sommige gevallen niet uitvoerbaar. Bij bijvoorbeeld Linoleum, wordt er gebruik gemaakt van erg specifiek gereedschap, waardoor dit niet veilig is zelf te doen. Bij elk materiaal dat je kunt gebruiken geldt echter dat je je goed voor moet bereiden; het op maat maken van treden is een lastige klus. Hiernaast wil je natuurlijk geen instabiele treden of een gevaarlijke trap.

Kan het nog goedkoper?

Het kost over het algemeen altijd wel iets om je trap te renoveren maar het is helemaal gratis om een offerte bij ons aan te vragen. Wij kunnen je hier ook advies mee geven over te gebruiken materialen en het plaatsen van deze materialen. Wij helpen je graag met het regelen van een goedkope renovatie van je trap.