Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Gratis traprenovatie offertes

Heeft jouw trap last van beschadigingen en/of ben je toe aan een nieuwe uitstraling? Met een complete traprenovatie ziet jouw trap er weer gloednieuw uit. De trap kan op meerdere manieren gerenoveerd worden. Zo kan deze opnieuw bekleed worden met o.a. hout, beton of linoleum. Maar ook kunnen er overzettreden geplaatst worden of stootborden worden toegevoegd. Voor het beste resultaat schakel je een vakman in binnen ons netwerk via ons contactformulier. Je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de buurt.

Wil jij besparen op het bewerken van jouw trap? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Traprenovatie kosten

Een traprenovatie heeft geen standaard prijs. De prijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Vooral de materiaalkeuze heeft een grote invloed op de totaalprijs van de renovatie. Zo is laminaat goedkoper in gebruik dan eikenhout. Ook de wijze waarop de trap gerenoveerd wordt heeft een eigen prijs. Zo betaal je voor het schilderen een andere prijs dan bijvoorbeeld zandstralen. Nog een factor die wordt meegerekend voor de kosten is het aantal treden van de trap. De gemiddelde kosten in de tabel gaan uit van een gesloten trap met 13 à 14 treden inclusief monteren en materiaal. Voor specifiekere en exacte prijsberekeningen vraag je gratis en vrijblijvende offertes aan.

Schilderen/oliën Vanaf €300,-
Zandstralen Vanaf €360,-
Tapijt leggen Vanaf €1250,-
Overzettreden zetten Vanaf €1500,-
Laminaat leggen Vanaf €2000,-
Vinyl/PVC plaatsen Vanaf €2250,-
Eikenhout aanbrengen Vanaf €3200,-

Mogelijkheden

Bij een traprenovatie moet je niet alleen denken aan het opnieuw bekleden van jouw trap. Alhoewel dit veel gebeurt is het ook mogelijk om jouw trap te laten zandstralen. Hierbij worden harde materialen schoongemaakt met een speciale techniek. Daarnaast kan een krakende trap gerepareerd worden met extra latjes of stootborden. Ook is het mogelijk overzettreden te plaatsen of de trap te schilderen. Er zijn dus veel verschillende manieren om jouw trap weer als nieuw te maken, met allerlei materiaal- en techniekkeuzes.

Tapijt

De trap bekleden met tapijt is een goede manier om de uitstraling van de trap te veranderen. Tapijt is beschikbaar in verschillende soorten en kleuren waardoor er gemakkelijk één tussen zit die bij jou past. Een groot voordeel van tapijt als trapbekleding is het feit dat dit een geluiddempende werking heeft. Zelfs met schoenen aan bonkt de trap niet. Maar ook voor blote voeten is een tapijten trap erg voordelig. De tapijten bekleding voelt namelijk enorm zacht aan. Als je zelf tapijt wilt plaatsen, moet je er op letten dat deze strak wordt gelegd zodat er geen luchtbubbels ontstaan. Schakel voor het beste resultaat een vakman in uit ons netwerk.

Overzettreden

Bij het plaatsen van overzettreden worden nieuwe treden over de bestaande treden heen geplaatst. Deze manier van renoveren heeft als voordeel dat dit erg snel geplaatst kan worden. Binnen één dag heb je een compleet vernieuwde trap. De trap wordt gemeten waarna de overzettreden uit het gekozen materiaal wordt gesneden. Hierbij is er keuze uit verschillende mogelijkheden zoals staal, laminaat of betonlook. Doordat deze manier van renoveren snel gerealiseerd kan worden is dit een voordelige techniek. Hiermee bespaar jij in de kosten voor jouw traprenovatie.

Schilderen of oliën

Een houten trap kan geschilderd of geolied worden. Daarmee kun je de kleur van de trap eenvoudig veranderen. Als je na een aantal jaar een nieuwe kleur wilt, kun je dit gemakkelijk realiseren met een nieuwe laag verf. Als je het hout zichtbaar wilt houden of de structuur erg mooi vindt kun je het hout oliën. Zo blijven de nerven van het hout zichtbaar en is de trap toch goed beschermt.

Vinyl/PVC

Voordat vinyl of PVC kan worden aangebracht is het belangrijk dat de traptreden en de stootborden geheel glad zijn. PVC en vinyl wordt namelijk in stroken gelegd. Bij een ongelijke ondergrond komt dit er lelijk uit te zien. Om het materiaal goed op zijn plaats te houden gebruikt de expert eerst een primer. De stroken blijven dan goed aan de trap plakken. Vinyl en PVC zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen en daarom een uitstekende keuze voor jouw trap.

Laminaat

Naast dat laminaat veel voor vloeren wordt gebruikt, is het materiaal zeer geschikt voor trappen. Je kunt er eenvoudig en voordelig jouw trap mee bekleden. Om laminaat goed te plaatsen wordt eerst de oude bekleding inclusief lijmresten verwijdert. De maten van de trap worden gemeten waarna het laminaat op maat wordt gemaakt. Hoelang de renovatie gaat duren en hoe hoog de kosten zijn hangt af van de soort trap die bekleed wordt. Voor een exacte prijsberekening neem je contact op via ons contactformulier.

Open of dichte trap

Een trede van een open trap wordt helemaal rondom bekleed. Waar bij een dichte trap alleen de bovenkant en voorkant van de treden wordt bekleed. Het renoveren van een open trap is in veel gevallen dan ook duurder dan een dichte trap. Bij een open trap kun je er voor kiezen om stootborden te laten plaatsen, zodat je een dichte trap krijgt. Voor een renovatie van een dichte trap is het niet noodzakelijk om de stootborden mee te renoveren, maar voor het beste resultaat wordt dit wel aangeraden.

Eikenhout

Van de gebruikte houtsoorten bij trappen is eikenhout het meest voorkomende. Eikenhout is hard en erg slijtvast, waardoor het ideaal toe te passen is voor een trap. Het hout heeft een warme en authentieke uitstraling die zowel in een modern als klassieke woning past. Om de kwaliteit van het houd te bewaren wordt het materiaal voorzien van een olie of beits. Het realiseren van een eikenhouten trap kan langer duren dan een ander materiaal, omdat de bewerkingen goed in het materiaal moeten trekken.

Extra opties traprenovatie

Naast het bekleden van jouw trap, is er de mogelijkheid om extra opties toe te voegen tijdens de renovatie. Zo kun je een nieuwe trapleuning laten plaatsen. Een trapleuning bevorderd de houvast en dus de veiligheid van de trap. Een andere extra veiligheidsoptie is het plaatsen van antislip strips. Vooral bij gladde trappen is het aangeraden om antislip strips te laten plaatsen. Deze strips worden bovenop de traptreden toegevoegd waardoor je uitglijden voorkomt. Ook is het mogelijk om verlichting in de trap te laten verwerken. Verlichting is op verschillende manieren mogelijk, bijvoorbeeld in de trapwangen of in de treden.

beoordeling

“Had een offerte aangevraagd voor een open steektrap voor in mijn nieuwe woning. De vakman die ik via jullie te pakken kreeg was super kundig en heeft ons uitstekend geholpen. Alles mooi afgewerkt ook, top!”

mevr review

“Vanwege onze kinderen wilden we onze trappen veiliger maken. De specialist van Trappen-ploeg raadde ons antislip profielen aan. Dat was een geweldige tip. Nu laat ik mijn kinderen weer met een gerust hart los in huis.”

F. Palman

klant

“Wij hebben onlangs onze traptreden laten bekleden met tapijt. We zijn blij dat we jullie hiervoor hebben gevonden. Vakwerk voor een zacht prijsje, daar krijg je nooit genoeg van. Ik kom zeker nog eens terug.”

S. Nieuwstraten

Offertes aanvragen

Het is een stuk voordeliger om jouw bestaande trap te renoveren dan een geheel nieuwe te laten plaatsen. Bovendien kost het renoveren van een trap minder tijd. Door jouw trap te laten renoveren wordt de trap weer schoon, gerepareerd, mooi en veilig. Zelf een renovatie realiseren kan ook, maar voor het beste resultaat kun je het beste een vakman inschakelen. Een overzicht ontvangen van de kosten van de vakmannen binnen ons netwerk? Vul ons contactformulier in en ontvang geheel gratis en vrijblijvende offertes.

Voordelen van onze dienstverlening

✓ Scherpe prijzen

✓ Beste materiaalkeuze

✓ Zowel nieuwe trappen als renovaties

✓ Gratis en vrijblijvende offertes

Na het invullen van ons offerteformulier ontvang je gratis en vrijblijvende voorstellen van de beste specialisten binnen ons netwerk. Zo ontvang je een overzicht van voorstellen die jij met elkaar kan vergelijken. Je kunt dan een overwogen beslissing maken en geld besparen.