Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Traprenovatie kosten

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor traprenovatie en de bijbehorende kosten? Een renovatie kan een dure investering zijn maar dat maakt het niet minder belangrijk. Door de trap opnieuw te bekleden of stofferen ziet hij er weer als nieuw uit. Dit geeft een mooie uitstraling, maar is ook nog eens veiliger. De prijs voor het renoveren van een trap verschilt per trap. De prijs hangt af van de materialen, de grootte en allerlei andere factoren. Ben je benieuwd naar de verschillende prijzen voor jouw traprenovatie? Hieronder wordt er uitgebreider op in gegaan, maar je kunt ook altijd contact op nemen via ons contactformulier. Zo ontvang je gratis en vrijblijvende offertes.

Wil jij besparen op jouw traprenovatie? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Gemiddelde traprenovatie prijzen

Een traprenovatie is een grote investering. Maar ook een erg belangrijke investering. Je creëert er een nieuwe uitstraling mee, het verbetert de veiligheid en niet geheel onbelangrijk verhoogt het de huiswaarde. Het is fijn om vooraf de prijs van de renovatie te weten voordat je akkoord geeft. De prijs van een gemiddelde traprenovatie ligt tussen de €800,- en €3300,-. De prijs hangt grotendeels af van het gebruikte materiaal en de vorm van de trap. Zo hoeft een traprenovatie niet te duur te zijn. Een open trap laten stofferen met tapijt kan al vanaf €800,-. Hieronder vindt je een overzicht van gemiddelde prijzen voor een trap van 13 à 14 traptreden.

Zandstralen €30,- tot €35,- per m²
Schilderen / oliën €300,- tot €700,-
Traprenovatie tapijt Vanaf €1250,-
Traprenovatie laminaat Vanaf €2000,-
Traprenovatie vinyl / PVC Vanaf €2250,-
Traprenovatie eikenhout Vanaf €3200,-

Trapvorm

De vorm van de trap is erg belangrijk wat betreft de prijs voor de renovatie. De vorm bepaald in grote mate hoeveel materiaal er gebruikt moet worden, en de meeste kosten zitten in het materiaal. Een rechte trap vereist het minste materiaal en is ook de meest voordelige optie. Een trap met een kwartslag valt weer duurder uit. Een wenteltrap vereist nog meer materiaal en is daarom weer duurder dan een kwartslagtrap. Voor de gemiddelde prijzen wordt uitgegaan van een trap met 13 à 14 treden.

Soort traprenovatie

Niet alleen de montage van de traprenovatie bepaald de uiteindelijke prijs. Ook is de prijs afhankelijk van de oude bestaande trap. Er zijn verschillende technieken om een trap kaal te strippen. Zo wordt voor een houtentrap gebruik gemaakt van zandstralen. Zandstralen kost gemiddeld €30,- tot €35,- per vierkante meter, waarna de trap pas bekleed of geverfd kan worden. Voor het verwijderen van tapijt betaal je weer een andere prijs. De overgebleven lijmresten worden hierbij ook verwijderd. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de type renovatie. Voor het bekleden worden andere prijzen gehanteerd dan voor stofferen of schilderen. Schilderen kost gemiddeld €300,- tot €700,- waar het leggen van tapijt zo’n €1250,- bedraagt. Ook zijn er extra opties zoals verlichting of antislip strips die de prijs van de renovatie omhoog werken.

Prijsbepalers

Hoeveel de renovatie gaat kosten hangt af van een aantal vragen die je jezelf kun stellen:

✓ Welke vorm heeft mijn trap? Recht of gedraaid, open of gesloten?

✓ Wat voor renovatie neem ik? Stofferen, bekleden of overzetten.

✓ Welk materiaal wil ik voor mijn trap?

Met deze vragen kun je zelf in kosten besparen voor de renovatie van jouw trap. Meer dan de helft van de kosten zitten in de arbeidskosten. Om op arbeidskosten te besparen vul je ons contactformulier in en ontvang je gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen binnen ons netwerk. Zo vergelijk je de prijzen zodat je nooit te veel betaald.

Kosten trap schilderen

Schilderen of oliën is de goedkoopste manier om jouw trap te renoveren. Er hoeft naast verf geen materiaal gebruikt te worden om de trap te transformeren. Wel is het noodzakelijk dat het oppervlakte van de trap vlak is. Daarom is het aangeraden de trap te laten zandstralen. De gemiddelde prijs voor het schilderen ligt tussen de €300,- en €700,-. Voor zandstralen ben je ongeveer €30,- tot €35,- per vierkante meter kwijt.

Prijzen traprenovatie met tapijt

Heb je het liefst een zachte trap die ook nog eens warm aanvoelt en geluiddempend werkt? Dan kies je voor een traprenovatie met tapijt. Tapijt is één van de goedkopere materialen voor het renoveren van jouw trap. Voor een trap van 13 à 14 treden betaal je gemiddeld tussen de €800,- en €1500,-, afhankelijk van de soort trap. Een open trap is goedkoper om te stofferen dan een gesloten trap. Een gesloten trap vraagt meer materiaal door de stootborden.

Kosten houten traprenovatie

Hout is het meest voorkomende materiaal als het gaat om interieur. Ook voor traprenovaties zien we nog steeds dat hout voor veel mensen de voorkeur is. Echter is hout relatief duur. Het is mogelijk om de trap te bekleden met hout, de prijs hiervan hangt af van het soort hout. Veelgebruikte houtsoorten zijn: eikenhout, vurenhout en rubberhout. Het bekleden van jouw trap met hout kost gemiddeld tussen de €1800,- en €3400,- afhankelijk van de houtsoort.

Kosten traprenovatie met laminaat

Een manier op jouw trap te bekleden met houtlook of betonlook is door laminaat aan te brengen. Laminaat is goedkoper dan echt hout, maar wel verkrijgbaar in houtlook. Het materiaal ziet er dan uit als hout maar voor een lagere prijs. Laminaat is beschikbaar in verschillende kleuren en uitstralingen, gemiddeld ben je voor het bekleden van een trap met laminaat €1500,- tot €2200,- kwijt. Deze prijs is inclusief monteren.

Kosten traprenovatie met PVC/vinyl

Polyvinylchloride (PVC) en vinyl lijken veel op elkaar, ze vallen daarom onder dezelfde prijsklasse. De materialen zijn goed bewerkbaar en beschikbaar in verschillende uitvoeringen en patronen. Met deze materialen valt ook een houtlook te realiseren. Net als laminaat, is dit goedkoper dan de trap bekleden met echt hout. Jouw trap bekleden met PVC of vinyl kost gemiddeld €1800,- tot €2400,-.

Gemiddelde overzettrede prijzen

Een trap renoveren door middel van overzettreden is één van de meest voordelige manieren om een nieuw uiterlijk te creëren. Overzettreden zijn treden die over de bestaande traptreden worden geplaatst. Hierbij hangt de prijs grotendeels van de materiaalkeuze af. De meest voorkomende materialen voor overzettreden in volgorde van prijs zijn: Laminaat, tapijt, PVC/vinyl en eikenhout. Hiernaast staat een tabel met gemiddelde kosten per trede inclusief plaatsing.

Laminaat €110,- per trede
Tapijt €120,- per trede
PCV/vinyl €135,- per trede
Eikenhout €150,- per trede
Trapleuning €50,- tot €90,- per trap
Verlichting €10,- tot €40,- per lamp
Antislip strip €3,- tot €12,50 per meter
Trapmat €15,- tot €60,- per mat

Extra opties bij de traprenovatie

Een traprenovatie hoeft niet alleen uit nieuwe bekleding te bestaan. Het is mogelijk om verscheidene extra opties te kiezen. Deze extra opties verbeteren de uitstraling en/of de veiligheid van de trap. Dit zijn extra opties omdat deze niet noodzakelijk zijn voor een trap. Voor extra houvast wordt het zeer aangeraden om een trapleuning te laten plaatsen. Daarnaast komt trapverlichting ook steeds vaker voor. Trapverlichting kan in de treden verwerkt worden, maar ook aan de wand of in de trapleuning. Een gladde trap kun je uitrusten met antislip strips, hierdoor voorkom je uitglijden wanneer je met sokken aan de trap betreed. Voor sommige trappen is het mooier om trapmatten te leggen in plaats van antislip strips. Ook trapmatten voorkomen uitglijden. Hiernaast staat een tabel met gemiddelde kosten exclusief montage.

Doe-het-zelf traprenovatie

Om geld te besparen kun je besluiten zelf de traprenovatie uit te voeren. Er zijn genoeg doe-het-zelf pakketten beschikbaar om uit de voeten te komen. Je kan zelf bijvoorbeeld de trap kaal schuren en schilderen. Als particulier heb je waarschijnlijk geen machine om het te zandstralen. Neem er dus rekening mee dat de klus langer gaat duren dan wanneer een expert aan de slag gaat. Met de hand de trap schuren kan enkele dagen duren, wat niet ten goede komt voor de trap. Een handige truc om zelf de trap te verven is om de treden om en om te verven. Zo kun je tijdens de renovatie alsnog de trap op en af. Zelf stofferen? Er zijn verschillende overzettreden beschikbaar waarmee je gemakkelijk een tapijten trap realiseert. Vaak moet je zelf wel de overzettreden op maat zagen. De treden moeten goed gemonteerd worden, anders kan de trap gaan kraken.

beoordeling

“Had een offerte aangevraagd voor een open steektrap voor in mijn nieuwe woning. De vakman die ik via jullie te pakken kreeg was super kundig en heeft ons uitstekend geholpen. Alles mooi afgewerkt ook, top!”

mevr review

“Onze trap was oud en versleten en kraakte nogal. Daarom besloten een nieuwe te laten plaatsen. Via Trappen Ploeg kregen we een mooie offerte toegestuurd. De trap staat inmiddels en is een hele verbetering.”

F. Klein

klant

“Geen poespas, dat is Trappen-ploeg voor mij. Binnen 24 uur scherpe vrijblijvende offertes en snel contact met een lokale specialist. Die realiseerde voor mij een prachtige trap met onderkwart. Goed werk!”

S. Joosten

Handige bespaartips

De meeste kosten van de renovatie bestaat uit de arbeidskosten. Door zoveel mogelijk werk zelf te doen bespaar je tijd voor de vakmannen en dus geld voor jou! Verwijder bijvoorbeeld zelf de oude bekleding en/of schuur de trap zo goed mogelijk. Ieder bedrijf hanteert andere uurlonen. Je kan veel geld besparen door offertes te vergelijken van verscheidene specialisten. Via ons contactformulier kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van de specialisten binnen ons netwerk. Zo vergelijk je de prijzen en kies je de voordeligste!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het renoveren van jouw trap is niet alleen mooi voor de uitstraling, het is ook erg veilig. Daarnaast kan slijtage gevaarlijk en vervelend zijn. Merk je dat jouw trap kraakt? Of ben je toe aan een nieuwe uitstraling? Wacht niet langer en schakel een specialist in om jouw trap naar wens te renoveren. De specialist luistert, informeert en adviseert jou eerst voordat hij aan de slag gaat. Via ons contactformulier kom je in contact met de vakmannen van ons netwerk en ontvang je gratis en vrijblijvende offertes voor jouw traprenovatie. Door offertes te vergelijken bespaar jij in de kosten. De vakmannen binnen ons netwerk hebben jarenlange ervaring en willen graag jouw droomtrap verwezenlijken.