Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Traploper leggen

Een manier om jouw trap van een compleet andere uitstraling te voorzien is door trapbekleding te plaatsen. Trapbekleding kan met verschillende materialen in diverse stijlen gelegd worden. Een veel voorkomende manier voor het bekleden van een trap is de traploper. Dit zijn stukken tapijt die in het midden van de trede geplaatst worden. Deze tapijt is lekker zacht en creëert een warme indruk. Hieronder leggen we uit hoe je zelf trapbekleding kunt leggen. Maar dit kun je ook uitbesteden aan experts binnen ons netwerk. Vraag via ons contactformulier gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil jij besparen op het bekleden van jouw trap? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Tapijt bekleding

Een tapijten trap heeft veel mogelijkheden, er zijn verschillende soorten stof waarmee de trap bekleed kan worden. Ook zijn er verschillende manieren van bekleden mogelijk met tapijt, zo kun je een traploper maken maar ook de hele trap bekleden. Misschien heb je liever maantjes? Tapijt voelt zacht aan de voeten en is alles behalve glad, er is geen uitglij gevaar.

Houten bekleding

Een trap van hout is erg populair door de warme uitstraling van het hout. Voor klussers is het een fijn materiaal omdat het gemakkelijk te bewerken is. Doe-het-zelf projecten zijn vaak van hout omdat particulieren gemakkelijk zelf aan de slag kunnen met hout. Hout heeft wel een glad oppervlak, maar met antislip strips voorkom je valpartijen.

Natuursteen bekleding

Natuursteen heeft een geweldig lange levensduur. Het is een slijtvast materiaal wat het ideaal maakt voor dagelijks gebruik. Je ziet natuursteen daarom veel terug in de keuken. Daar heeft het keukenblad veel te verduren. Natuursteen kan ook voor jouw trap gebruikt worden. Naast dat dit lang mee gaat, straalt het ook klasse uit. Het materiaal is relatief duur in vergelijking tot andere materialen.

PVC bekleding

PVC is erg veelzijdig. Je kan het materiaal in veel kleuren en stijlen toepassen. Het is gemakkelijk te leggen waardoor in arbeidsuren bespaard wordt en het materiaal steeds populairder begint te worden. Ook is het mogelijk PVC in bijvoorbeeld houtlook te verkrijgen, zo krijg je de uitstraling van hout maar dan goedkoper en met de voordelen van PVC.

Stalen bekleding

Een stalen trap wekt een moderne uitstraling. Staal valt goed te combineren met glas of natuursteen. Het materiaal is uiterst stevig, maar helaas lastig te onderhouden. Krassen zijn goed zichtbaar op staal, en lastig te verwijderen. Een stalen trap gaat lang mee en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Ook is dit materiaal gemakkelijk schoon te houden met een simpele poetsbeurt.

Linoleum bekleding

Een veel gebruikt natuurlijk materiaal is linoleum. Samengesteld uit lijnzaadolie, hars, kalk en natuurlijke pigmenten is dit materiaal zeer geschikt voor trappen. Linoleum heeft een antibacteriële werking door de samenstelling van het materiaal. De trap voelt warm aan en heeft een geluiddempende werking.

Laminaat bekleding

Laminaat komt veel voor als vloerbedekking, maar is ook zeer geschikt om je trap mee te bekleden. Een combinatie van een laminaat vloer en trap zorgt voor een geleidelijke overgang naar de volgende verdieping. Laminaat is een glad materiaal, met sokken aan is er een kans dat je uitglijdt. Om dit tegen te gaan kun je er voor kiezen om antislip strips te plaatsen.

Beton bekleding

Beton zagen we voorheen alleen terug in bedrijfspanden of schoolgebouwen. Het komt steeds meer voor in particuliere woningen en terecht. Het materiaal is goed af te werken met tapijt of tegels en zeer gemakkelijk schoon te houden. Voor klussers is het materiaal makkelijk om mee te werken. Beton is zelfs vereist voor een natuursteen bekleding.

Metalen bekleding

Een metalen trap ziet er strak uit. Het springt erg uit in je woning, het is daarom niet voor iedereen in de weg gelegd. Metaal is erg slijtvast en er is weinig onderhoud nodig. Dit maakt een metalen trap zeer geschikt voor bedrijven of kantoren. Een nadeel van metaal is dat deze koud kan aanvoelen.

Kurk bekleding

Een kurken trap zie je niet vaak. Toch heeft het gebruik van kurk vele voordelen. Het materiaal is erg isolerend, geluiddempend, milieuvriendelijk en betaalbaar. Kurk valt goed te mengen met eikenschors om een bewerkbaar en milieuvriendelijke trap te realiseren. Het nadeel is wel dat vlekken lastig te verwijderen zijn uit een kurken trap. Het wordt aangeraden een beschermlaag toe te voegen.

Zelf traploper leggen

De meest voorkomende manier om een traploper te plaatsen is door de bekleding met naald en draad aan te brengen, alleen is deze manier niet eenvoudig. Het is verstandig om dit door een expert te laten doen. Wel is er een andere manier om een traploper zelf te bevestigen door middel van lijmen, nieten of spijkerlatjes. In vier stappen leggen wij uit hoe je dit zelf doet.

Stap 1: Looplijnen uitzetten
Meet eerst waar de loper komt te liggen. De breedte van de loper is afhankelijk van de breedte van jouw trap. Bij een gedraaide trap meet je vanuit de kortste hoek om een gelijke lijn te krijgen. Het is handig hiervoor een potlood te gebruiken omdat deze zo weer weggeveegd kan worden.

Stap 2: Ondertapijt
Voor de levensduur van jouw tapijt, is het verstandig om een ondertapijt te leggen. Dit zorgt ervoor dat de tapijtgaren rechtop blijven staan en de kwaliteit langer goed blijft.

Stap 3: Knologen
Nadat het tapijt gelegd is, is het tijd om knologen te monteren. Deze monteer je aan de linker- en rechterkant van de traploper. Deze knologen bieden de basis voor de volgende stap.

Stap 4: Installeren
De knologen zijn geplaatst, nu moeten er traproedes tussen gelegd worden. Deze roedes zijn in verschillende kleuren en materialen te verkrijgen zodat je deze kan aanpassen bij je interieur. Met de traproedes zet je de bekleding vast.

Nieuwe trapwangen

Nieuwe trapbekleding leggen is één ding. De trap compleet maken doe je door de zijkanten mee te nemen in de renovatie. De zijkanten van de trap dienen als een soort stootbord. Het maakt de trap stevig en biedt de mogelijkheid voor unieke creaties. Zo kun je de zijkanten in combinatie met de trapleuning kleuren. Waardoor je een opvallende en mooie trap krijgt.

traploper-goedgeknipt

Verlichting

Het is mogelijk om verlichting in jouw trap te verwerken. Het kan ’s avonds soms moeilijk zijn om de traptreden te zien. Met verlichting wordt de trap goed zichtbaar. Verlichting valt op verschillende manieren te realiseren, zo kun je licht aan de onderkant van de trede plaatsen of in de zijkanten. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk maar aan verlichting op bewegingssensor.

beoordeling

“Vanwege onze kinderen wilden we onze trappen veiliger maken. De specialist van Trappen-ploeg raadde ons antislip profielen aan. Dat was een geweldige tip. Nu laat ik mijn kinderen weer met een gerust hart los in huis.”

mevr review

“Vanwege de ongewone maten van onze woning hadden wij een trap op maat nodig. Gelukkig bleek dat voor de specialisten van Trappen-ploeg geen probleem. Samen kwamen we tot een passend ontwerp. Het resultaat mag er zijn.”

F. Verheij

klant

“Wij hebben onlangs onze traptreden laten bekleden met tapijt. We zijn blij dat we jullie hiervoor hebben gevonden. Vakwerk voor een zacht prijsje, daar krijg je nooit genoeg van. Ik kom zeker nog eens terug.”

S. Bos

Offertes aanvragen voor trapbekleding

Het plaatsen van een traploper vergt veel precisie en kun je het beste door een ervaren vakman laten doen. Binnen ons netwerk van specialisten hebben wij klussers die het gewenste resultaat garanderen. Vul ons contactformulier in en ontvang vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes voor jouw trap.