Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Soorten trapleuningen

De trapleuning valt niet weg te denken van de trap. Ieder huishouden heeft een trapleuning, maar dat betekend niet dat een trapleuning niet uniek kan zijn! De trapleuning kan van verschillende materialen gemaakt worden afhankelijk van het interieur. Zo kan een trapleuning bijvoorbeeld van glas, hout of metaal gemaakt worden. De uitstraling is niet het enige waar een trapleuning voor bedoelt is. De trapleuning is een grote factor in de veiligheid van jouw trap. Samen met antislip strips werkt de trapleuning goed tegen het vallen van de trap. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Neem contact op via ons contactformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

Wil jij trapleuningen plaatsen? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Roestvrijstaal

Het gebruik van roestvrijstaal (RVS) voor trapleuningen komt steeds vaker voor. Het biedt een strakke uitstraling in huis. Het materiaal is erg duurzaam en sterk, ook is het materiaal gemakkelijk schoon te maken. Doordat het materiaal erg goed te bewerken is, kan het materiaal voor veel trappen gebruikt worden. Een trapleuning van RVS wordt vaak rond toegepast, omdat dit veel grip biedt. Maar zowel vierkant of rechthoekige textuur is mogelijk.

Houten trapleuning

Hout als materiaal is tijdloos. Het blijft altijd geschikt voor interieur en design. Een houten trapleuning valt op verschillende manieren te realiseren. Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en uitstraling. Zo zijn er rode, lichte en donkere houtsoorten. Houten trapleuningen worden altijd goed afgewerkt met hoogglans zodat er geen splinters vrijkomen en je jarenlang van de trapleuning kunt genieten. Enkele mogelijke houtsoorten zijn: Mahonie, eiken of beukenhout.

Verlichting in de trapleuning

Verlichting kan in de traptreden worden geplaatst, maar ook in de trapleuning. Door verlichting in de trapleuning te verwerken is deze ’s nachts goed zichtbaar en wordt de trap een stuk veiliger. Verlichting in de trapleuning zul je niet voelen, deze wordt namelijk in het materiaal verwerkt waardoor het gewoon als het materiaal aanvoelt.

Touw

Touw is ook geschikt als materiaal voor een trapleuning. Dit touw is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vezels. Het gebruikte touw is van goede kwaliteit, waardoor deze stevig blijft. De kleur touw die bij jouw trap past hangt af van het interieur en de gewenste uitstraling. De trapleuning van touw kan worden afgewerkt met messing of staal. Enkele touwsoorten zijn hennep of manilla. Het is mogelijk om sierknopen in het touw toe te voegen.

Overige materialen

Naast bovenstaande materialen kunnen trapleuningen ook gemaakt worden van laminaat, staal of aluminium. Stalen trapleuningen zijn een opkomst aan het maken. Het materiaal is stevig en gemakkelijk schoon te houden. Het nadeel van staal is dat de trapleuning koud gevonden kan worden. Staal beperkt zich niet alleen tot binnenshuis, maar is ook buitenshuis te gebruiken. Door staal zowel binnen als buiten te combineren creëer je een prachtige overgang naar binnen toe. Het voordeel van aluminium is het lichte gewicht van het materiaal. Aluminium is gemakkelijk te plaatsen. Ondanks het gewicht, is aluminium toch een heel sterk materiaal met een lange levensduur.

beoordeling

“Vanwege onze kinderen wilden we onze trappen veiliger maken. De specialist van Trappen-ploeg raadde ons antislip profielen aan. Dat was een geweldige tip. Nu laat ik mijn kinderen weer met een gerust hart los in huis.”

mevr review

“Had een offerte aangevraagd voor een open steektrap voor in mijn nieuwe woning. De vakman die ik via jullie te pakken kreeg was super kundig en heeft ons uitstekend geholpen. Alles mooi afgewerkt ook, top!”

klant

“Onze trap maakte altijd aardig wat herrie. Vandaar dat we hem via trappen-ploeg.nl hebben laten isoleren. Voor een scherpe prijs is het geluid een stuk verminderd. Een geslaagde investering dus.”

S. Hanegraaff

Vrijblijvende offertes

Heb je al een materiaal in gedachte en ben je nieuwsgierig naar een prijsberekening? Of weet je nog niet zeker hoe je de verbouwing moet aanpassen en wil je graag hulp of advies van een professional? Voor vragen over trapleuningen of traprenovaties kun je ons contactformulier inschakelen. Via ons contactformulier ontvang je gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen binnen ons netwerk. Zij helpen jou bij het realiseren van jouw gewenste trap(leuning).

Kosten

De kosten voor een nieuwe trapleuning hangt grotendeels af van het materiaal dat gebruikt wordt, de lengte van de trap en de vorm van de trap. Het ene materiaal is duurder dan het andere materiaal. We hebben het dan over prijs per meter. Ook is er prijsverschil tussen een trapleuning voor een rechte trap en een wenteltrap. Voor een nauwkeurige prijsberekening vul je ons contactformulier in en ontvang je gratis en vrijblijvende offertes van specialisten binnen ons netwerk.