Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Trapbekleding verwijderen

Als je besluit je trap te laten renoveren, moet eerst de oude trap kaal gestript worden. De huidige trapbekleding moet worden verwijderd. Het verwijderen van trapbekleding is een tijdrovende klus als je het goed wilt doen. Vaak blijven lijmresten over waardoor de nieuwe bekleding er niet goed uit komt te zien. Schakel een vakman in voor het verwijderen van de oude trapbekleding voor het beste resultaat. Hij verwijdert de oude bekleding en legt nieuwe trapbekleding naar wens. Schakel een ervaren vakman in via ons contactformulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

Wil jij goedkoop jouw trapbekleding verwijderen? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Lijmresten verwijderen

De meeste trapbekleding wordt bevestigt met lijm. Bij het verwijderen van de bekleding blijven er dus nog lijmresten over. Deze lijmresten die overblijven na het verwijderen van de bekleding moeten eerst verwijderd worden voordat de nieuwe bekleding gelegd kan worden. Hoe de lijmresten verwijderd worden hangt af van de samenstelling van de lijm. Zo kan lijm op waterbasis gemakkelijk verwijderd worden met water. Lijm op basis van wasbenzine daarentegen vereist een hardnekkiger schoonmaakmiddel.

Laminaat of linoleum verwijderen

Het verwijderen van laminaat of linoleum hoeft niet per definitie lastig te gaan. Soms is het gemakkelijk te verwijderen, maar het kan ook zijn dat het laminaat of linoleum goed zit vastgeplakt met lijm. Hoe meer lijm er is gebruikt, hoe lastiger het is om de onderlaag te verwijderen. Voor het verwijderen van linoleum wordt vaak een mes gebruikt omdat linoleum uit zichzelf heel erg aan de vloer plakt.

Bekleding vervangen

Het verwijderen van oude trapbekleding is de eerste stap in het renovatieproces. De huidige bekleding wordt verwijderd om deze te vervangen met een nieuw materiaal naar keuze. Een renovatie biedt je een geheel nieuwe uitstraling voor jouw trap, zonder een geheel nieuwe trap te plaatsen. Door de bestaande trap opnieuw te bekleden bespaar je in de kosten. Benieuwd naar de mogelijkheden van renovatie voor jouw trap? Vul ons contactformulier in en kom in contact met de beste vakmannen binnen ons netwerk.

Soorten trapbekleding

Trapbekleding is er in vele soorten en maten. Je kan de trap laten bekleden met laminaat of linoleum, maar ook met tapijt, hout of beton. Ieder materiaal heeft zijn voordelen, zo valt er met tapijt een halve maantjes patroon te leggen. Ook is het mogelijk bepaalde materialen te verven, kortom de keuzes voor trapbekleding zijn eindeloos. Vanwege de vele mogelijkheden is er dus altijd een trap die bij jou past. Om op ideeën te komen kun je een specialist inschakelen die gaat kijken naar de mogelijkheden.

Trap stofferen

Stofferen is het bekleden van een trap met tapijt. Een gestoffeerde trap brengt een warme uitstraling met zich mee. Daarnaast voelt tapijt erg zacht aan de voeten, wat het ideaal maakt als materiaal voor een binnentrap. Ook heeft het materiaal een geluiddempende werking. Een tapijten trap is dus zowel fijn mét of zonder schoenen aan. Tapijt heeft een grove structuur, de kans op uitglijden ligt zeer laag. Dat maakt het materiaal een veilige keuze. Wil jij een trap laten stofferen door een specialist uit de buurt? Neem contact op via ons contact formulier en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit ons netwerk.

beoordeling

“Geen poespas, dat is Trappen-ploeg voor mij. Binnen 24 uur scherpe vrijblijvende offertes en snel contact met een lokale specialist. Die realiseerde voor mij een prachtige trap met onderkwart. Goed werk!”

mevr review

“Vanwege onze kinderen wilden we onze trappen veiliger maken. De specialist van Trappen-ploeg raadde ons antislip profielen aan. Dat was een geweldige tip. Nu laat ik mijn kinderen weer met een gerust hart los in huis.”

F. Schagen

klant

“Bij de meeste trapbedrijven zijn de prijzen zo hoog, daar schrok ik gewoon een beetje van. De vakman die ik via jullie heb gevonden doet daar niet aan mee. Alles voor een mooie prijs, ook de bekleding. Toch een stukje service.”

S. Nihoe

Zelf doen of uitbesteden

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de trapbekleding zelf te verwijderen. Dit kan goedkoper uitvallen dan het uit te besteden. Als je niet een ervaren klusser bent of weinig verstand hebt van trappen renoveren, is het verstandiger om het aan de vakman over te laten. De vakman beschikt over de juiste gereedschap en ervaring waardoor het resultaat aanzienlijk beter wordt. Toch goedkoop jouw trap laten renoveren? Vul ons contactformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van de goedkoopste en beste vakmannen binnen ons netwerk.

Kosten

Hoeveel het gaat kosten om jouw oude trapbekleding te verwijderen verschilt per klus. De prijs hangt vooral af van de hoeveelheid werk. Zo zijn lijmresten op waterbasis gemakkelijker te verwijderen dan lijmresten op wasbenzinebasis. Alleen het verwijderen van bekleding is goedkoper dan het plaatsen van nieuwe bekleding. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met nieuwe aangeschafte materialen. Uiteraard kan het verwijderen en plaatsen gecombineerd worden tot een gehele renovatie van jouw trap. Voor geheel gratis en vrijblijvende offertes vul je ons contactformulier en kom je in contact met de beste vakmannen binnen ons netwerk.