Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Trap zandstralen

Voordat een houten trap gerenoveerd kan worden, is het belangrijk dat de onderlaag vlak is. Een trap naar oorspronkelijke staat terugbrengen gaat het gemakkelijkste door deze te zandstralen. Zandstralen is het met hoge druk spuiten van een straalmiddel. Door hout te zandstralen worden oude verflagen snel verwijderd zodat de oorspronkelijke trap weer naar boven komt. Doordat de trap naar oorspronkelijke staat wordt teruggebracht, kan de nieuwe bekleding goed geplaatst worden. De specialisten in ons netwerk zijn ervaren in zandstralen. Om in contact te komen met deze specialisten vul je ons contactformulier in.

Hoe werkt zandstralen?

Zandstralen is een efficiënte en snelle manier van schuren door een straalmiddel met hoge druk op het hout te spuiten. Het straalmiddel hangt af van de houtsoort en de staat waarin deze zich verkeerd. Bij handmatig schuren zijn lastige hoeken moeilijk te bereiken, hiervoor is zandstralen heel geschikt. De kleine zanddeeltjes komen hier wel bij waardoor ook de lastige hoekjes worden meegenomen. Zandstralen wordt ook bij metaal toegepast. Dit wordt gebruikt om roest of verf van het metaal te verwijderen.

Voordelen trap zandstralen

Het grootste voordeel van zandstralen is dat er geen stuk wordt overgeslagen. Elk klein gaatje of lastig hoekje wordt meegenomen. Het is sneller klaar dan handmatig schuren en verwijdert alle verflagen. Na het zandstralen hoeft er niet meer geschuurd te worden, maar kan de trap direct verder gerenoveerd worden.

✓ Lastige hoekjes worden meegenomen

✓ Snel en efficiënt

✓ Ook voor metaal

Werkwijze zandstralen

Voordat er gezandstraald wordt, wordt de ruimte eerst goed afgesloten. Door de hogedruk spuit komt veel stof vrij uit het hout. Door de ruimte goed af te sluiten komt deze stof niet in andere kamers terecht. Dan wordt er bepaald welk straalmiddel gebruikt wordt. Wanneer het straalmiddel bepaald is, wordt de hoogte vanaf waar gespoten wordt besloten. Nadat de voorbereidingen zijn getroffen kan er eindelijk begonnen worden met het zandstralen. Na afloop zorgt de vakman dat alles weer schoongemaakt is en eventueel werkt hij de trap nog handmatig bij. Al met al duurt dit één à twee dagen. Na afloop kan de trap geverfd of gelakt worden, nu de ondergrond mooi vlak is.

Geschikte houtsoorten

Zandstralen is niet voor elke houtsoort in de weg gelegd. Bij veel harde houtsoorten is het geen probleem. Maar bij zachte houtsoorten zoals notenhout kan het gebruik van zandstralen het hout beschadigen. Een oplossing daarvoor is door een lagere druk te gebruiken zodat het hout niet beschadigt raakt. Voor harde houtsoorten is zandstralen ideaal en wordt daarom veel toegepast op bijvoorbeeld beukenhout of esdoorn.

Metaal zandstralen

Soms komen we trappen tegen met een combinatie van metaal en hout. Dan is bijvoorbeeld de trap van hout, en de balustrade van metaal. Voor beide materialen wordt dan zandstralen toegepast. Voor het hout om deze te schuren en egaal te maken, en het metaal wordt vrij gemaakt van roest en verf. Nadat het metaal gezandstraald is, kan er een nieuwe verflaag op worden geschilderd. Ben jij benieuwd hoe een vakman jouw trap kan zandstralen? Neem contact op via ons contactformulier.

Afwerking na het zandstralen

Nadat de trap gezandstraald is, is deze terug in originele staat. Dat betekend dat er weer oneindig mogelijkheden zijn om jouw trap naar wens te maken. Zo kan de trap geolied of geverfd worden. Maar ook kan het hout bewerkt worden met vernis of beits. Als de trap in zijn originele staat is, kan deze ook goed bekleed worden. Dit kan met laminaat of tapijt bijvoorbeeld. Als je graag de structuur van het hout wilt behouden bewerk je de trap met olie.

Prijs van zandstralen

De prijs voor het laten zandstralen van jouw trap wordt vaak per vierkante meter berekend. Afhankelijk van de grootte van de trap en de staat waarin deze zich verkeerd kan een totale berekening worden gemaakt. Het kan zijn dat de trap meerdere lagen heeft die verwijderd moeten worden, dan liggen de kosten ook hoger. Gemiddeld kost het zandstralen van een trap zo’n €30,- à €35,- per vierkante meter. Bij deze prijs zit het uurloon inbegrepen, het kan per bedrijf dus verschillen hoeveel elke vierkante meter kost. Voor de beste prijzen vergelijk je zelf door offertes aan te vragen via ons contactformulier.

beoordeling

“Geen poespas, dat is Trappen-ploeg voor mij. Binnen 24 uur scherpe vrijblijvende offertes en snel contact met een lokale specialist. Die realiseerde voor mij een prachtige trap met onderkwart. Goed werk!”

mevr review

“Had een offerte aangevraagd voor een open steektrap voor in mijn nieuwe woning. De vakman die ik via jullie te pakken kreeg was super kundig en heeft ons uitstekend geholpen. Alles mooi afgewerkt ook, top!”

F. Strijker

klant

“Vanwege onze kinderen wilden we onze trappen veiliger maken. De specialist van Trappen-ploeg raadde ons antislip profielen aan. Dat was een geweldige tip. Nu laat ik mijn kinderen weer met een gerust hart los in huis.”

S. Fremie

Geld besparen? Vergelijk offertes!

Heb jij een houten trap die nodig gerenoveerd moet worden? De specialisten binnen ons netwerk hebben veel ervaring met zandstralen van houten trappen en helpen je graag. Door ons contactformulier in te vullen ontvang je gratis en vrijblijvende offertes van specialisten binnen ons netwerk. Zo krijg jij een overzicht van de mogelijkheden en bijbehorende kosten. Vergelijk de offertes en kies voor jou de voordeligste uit. Zo ben je gegarandeerd voor het beste resultaat tegen een aannemelijke prijs.

Zelf zandstralen of uitbesteden?

Zelf je trap zandstralen raden wij absoluut niet aan. Je hebt de juiste apparatuur nodig, maar daarnaast ook de kennis mag niet ontbreken. Zo heeft elk hout een bepaald straalmiddel die geschikt is voor het materiaal. Wanneer je het verkeerde straalmiddel gebruikt is dit funest voor het hout en raakt dit beschadigd. Zandstralen is gespecialiseerd werk en moet daarom door een vakman worden uitgevoerd. Wij kunnen je in contact brengen met de juiste specialisten op het gebied van zandstralen. Vul ons contactformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen binnen ons netwerk. Zij helpen jou met jouw wensen en garanderen het beste resultaat.