Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Trap met kwarten

Een trap die een bovenkwart of een onderkwart heeft begint of eindigt met een draai van negentig graden. Dit type trap kan zowel links- als rechtsom draaien. Het materiaalgebruik van de bovenkwart en onderkwart trappen is over het algemeen hardhout. Er zijn echter ook andere materialen mogelijk, informeer daarvoor gerust naar de mogelijkheden.

Trap met bovenkwart

De trappen met bovenkwart lopen recht omhoog en maken bovenaan een draai van negentig graden. Het voordeel van een trap met bovenkwart is dat hij meestal aantrekkelijker oogt dan een steektrap. Wel is zijn trappen met een bovenkwart over het algemeen duurder en het is lastiger om op zo’n trap elkaar te passeren.

trap met kwarten

Trap met onderkwart

Trappen met een onderkwart beginnen met een draai van negentig graden en gaan daarna als steektrap recht omhoog. Een trap met

kluswebsite logo

onderkwart kan zowel open als dicht geplaatst worden. Bij een open model kiest men vaak voor een half vrijdragende trap, waardoor het geheel ruimtelijker oogt. De trap met onderkwart kan goed gemonteerd worden in traphuizen van een groot formaat. Het passeren op een trap met onderkwart kan echter lastig zijn.

Ben je nieuwsgierig naar de toepasmogelijkheden van trappen met onder- of bovenkwart? Via Trappen Ploeg kun je elke trap op maat laten maken en zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem eens vrijblijvend contact op om met de vakman in jouw regio te overleggen. Wij doen er alles aan om je wensen te realiseren.