Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Trap met bordes

Een trap met bordes is een rechte of verdreven trap met een plateau, ook wel bordes genoemd. Een verdreven trap is een trap met treden waarvan de ene kant van de trede smaller is dan de andere kant. Verdreven treden worden gebruikt bij trappen die een draai maken. Het plateau op een bordestrap heeft meestal een vierkante of rechthoekige vorm en is vaak drie keer zo breed als een normale trede. Het bordes kan zowel boven als onder in de trap voorkomen of op beide plekken, en hetkan eventueel de richting van de trap veranderen.

Voor- en nadelen

Met een bordes wordt een rustpunt gecreëerd. Ook is het gemakkelijk om elkaar op het bordes te passeren en de gehele trap heeft dezelfde aantrede. Eventueel is het mogelijk om vanaf het bordes naar een andere ruimte te stappen die op dezelfde hoogte ligt. Het enige nadeel dat we aan een trap met bordes kunnen bedenken is dat hij vrij veel ruimte in neemt.

Meestal bevindt het bordes zich in de hoek tegen de muur aan, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een zwevend plateau of een tussenbordes waar de trap geen draai maakt. Zo wordt een brede toegankelijke trap gecreëerd. Bij een bordestrap heb je ruime keuze uit allerlei materialen. Je kunt denken aan hout, glas, beton of staal. Heb je iets anders in je hoofd? Neem dan contact met ons op, er is een grote kans dat wij jouw wens waar kunnen maken.