Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Trap bekleden met laminaat

Is jouw trap toe aan een nieuwe uitstraling? Laat jouw trap bekleden met laminaat, aansluitend op jouw wensen en interieur. Op deze pagina lees je de voor- en nadelen van laminaat en hoe de vakmannen te werk gaan. Je leest over de materialen en de gemiddelde kosten. Wil je vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes ontvangen? Neem dan contact op via ons contactformulier en ontvang offertes met de beste prijzen. Kies voor een ervaren vakman bij jou uit de buurt.

Wil jij besparen op een trap bekleed met laminaat? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Mogelijkheden

Laminaat biedt de mogelijkheid om jouw trap te bekleden in verschillende kleuren en stijlen. Zo kun je laminaat met houtlook toepassen op jouw trap om de warme uitstraling van hout krijgen, met de voordelen van laminaat. Een andere voorbeeld is betonlook. Een trap gemaakt van beton is hard en koud, niet fijn om met sokken aan te betreden. Laminaat met betonlook verhelpt dit probleem, de trap heeft een beton uitstraling maar profiteert van de voordelen van laminaat. Daarbij kun je laminaat in verschillende kleuren verkrijgen. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is altijd een kleur die bij jou past.

Open of gesloten trap

Er zijn verschillende technieken voor een open of gesloten trap. Ook de vorm van de trap maakt uit voor de aanpak van de trap. Een rechte trap is gemakkelijker te bekleden dan een spiraaltrap bijvoorbeeld. Bij open trappen worden de overzettreden rondom de treden geplaatst. Er wordt op gelet dat alle stukken goed met elkaar verbonden zijn zodat je er niets meer van ziet. Bij een dichte trap wordt naast de treden ook de stootborden bekleed. Hierbij is er de mogelijk om de stootborden met een andere kleur of stof te bekleden om een uniek effect te creëren.

Stappenplan

De vakmannen uit ons netwerk verwijderen altijd eerst de oude bekleding. De oude lijmresten en spijkertjes worden verwijderd. Het overblijvende oppervlak wordt geschuurd zodat deze helemaal glad is. Vervolgens worden de treden op maat gemeten, elke trede wordt hiervoor apart opgemeten omdat er verschillen tussen de treden kunnen zijn. Hiervoor wordt een trapspin gebruikt. Het laminaat wordt op maat gezaagd en vervolgens bevestigd op de trap. Ook eventuele stootborden worden gemeten en op maat gemaakt.
Benieuwd hoe de vakman bij jouw trap aan het werk gaat? Neem contact op via het contactformulier en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan.

Stap 1: Meten
De traptreden worden gemeten met een trapspin. De specialist schroeft de trapspin op de traptrede en zet de poten uit. Deze poten gaan naar de hoeken en het midden. Vervolgens wordt de spin weer los gemaakt en kan de vakman aan de slag met de precies gemeten maten.

Stap 2: Aftekenen
De vakman heeft de juiste afmetingen door de trapspin, daarmee tekent hij de lijnen af. Hij doet dit zorgvuldig en nauwkeurig, want een foutje bij het aftekenen betekend dat er later een trede niet goed past.

Stap 3: Zagen
Het meten en tekenen is klaar, nu wordt het tijd om de trede op maat te zagen. Vaak wordt hier een decoupeerzaag voor gebruikt, maar een handzaag is ook mogelijk. Altijd wordt er gebruik gemaakt van een zaag met fijne tanden, voor een nette zaagrand. Om de juiste treden op de juiste plaats te plaatsen worden de treden vaak genummerd, maar dat verschilt per vakman.

Stap 4: Lijmen
De treden worden van boven naar beneden vastgelijmd. Zo worden de geplakte treden niet meer belopen door de vakman. Voor het vastplakken wordt een speciale montagekit gebruikt. Zowel de trap als het laminaat krijgt een laag kit waarna hij deze goed aan duwt.

Stap 5: Stootborden
Bij een gesloten trap worden na de overtraptreden de stootborden geplaatst. Voordat de borden worden gezet, wordt er eerst nog een keer gecontroleerd of ze goed passen. Als ze goed passen worden ze vast geplakt met montagekit.

Stap 6: Afwerklijsten
Tot slot wordt de trap afgewerkt. De specialist plaatst afwerklijsten aan de onderkant en zijkanten van de trapneuzen. Deze blijven 24 uur zitten zodat de lijm goed kan uitharden.

Stap 7: Antislip strips aanbrengen
Een extra optie die als laatste wordt toegevoegd is het aanbrengen van antislip strips. Hiermee wordt de trap veiliger en verminderd de kans op uitglijden. Sommige strips zijn zelfklevend, andere worden vastgemaakt met lijm.

Voor- en nadelen

Laminaat is erg populair door de vele voordelen. Laminaat is in vele kleuren en designs mogelijk. Lichte kleuren, betonlook of houtlook bijvoorbeeld. Aan laminaat is weinig onderhoud vereist, waar je bij hout iedere paar jaar moet verven of oliën. Laminaat kan wel erg glad zijn, maar gelukkig kun je daartegen antislip strips plaatsen.

HPL en CPL

Er zijn twee veelgebruikte laminaatsoorten: high pressured laminate (HPL) en continious pressed laminate (CPL). Het verschil tussen deze twee laminaatsoorten ligt aan de toplaag en de productiewijze. Bij HPL wordt de toplaag onder hoge druk op de onderlaag gelamineerd. CPL wordt op een rol gefabriceerd waarna het op een onderplaat wordt geplakt. CPL kan in grotere schaal geproduceerd worden en is dus iets goedkoper. De toplaag van HPL is echter dikker en sterker.

Kosten

Hoeveel een bekleding met laminaat gaat kosten hangt af van enkele factoren. De meest voor de hand liggende factor is hoeveel materiaal er gebruikt moet worden. Zo is een open trap goedkoper dan een dichte trap omdat hier geen stootborden bekleed hoeven te worden. Ook het aantal treden bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Gemiddeld kost het bekleden van een trede met laminaat bij een open trap zo’n €100,- per trede, en bij een dichte trap ligt dit rond de €170,- per trede. Dit zijn gemiddelden, de uiteindelijke prijs hangt af van het soort laminaat. Voor een exacte berekening voor jouw trap vul je ons contactformulier in. Dan ontvang je gratis en vrijblijvende offertes voor jouw trap.

beoordeling

“Vanwege onze kinderen wilden we onze trappen veiliger maken. De specialist van Trappen-ploeg raadde ons antislip profielen aan. Dat was een geweldige tip. Nu laat ik mijn kinderen weer met een gerust hart los in huis.”

mevr review

“Had een offerte aangevraagd voor een open steektrap voor in mijn nieuwe woning. De vakman die ik via jullie te pakken kreeg was super kundig en heeft ons uitstekend geholpen. Alles mooi afgewerkt ook, top!”

F. Brandon

klant

“Wij hebben onlangs onze traptreden laten bekleden met tapijt. We zijn blij dat we jullie hiervoor hebben gevonden. Vakwerk voor een zacht prijsje, daar krijg je nooit genoeg van. Ik kom zeker nog eens terug.”

S. Kleijse

Vergelijk offertes

Merk je dat jouw trap verouderd raakt of dat hij versleten is? Misschien ben je toe aan een nieuwe uitstraling? Schakel een trapspecialist aan voor het bekleden van jouw trap. Er zijn verschillende kleuren en soorten laminaat om jouw trap de gewenste uitstraling te bieden. Er is altijd een kleur die past bij jouw interieur. Niet te veel betalen? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via ons contactformulier en kom in aanraking met de beste specialisten binnen ons netwerk.

Zelf doen of uitbesteden?

Het bekleden van jouw trap lijkt misschien eenvoudig en goedkoper om het zelf te doen. Toch vereist het veel ervaring en handigheid. Een vakman realiseert de bekleding sneller en preciezer, hij weet waar er op gelet moet worden en realiseert het beste resultaat. Voor het bekleden van jouw trap is speciaal gereedschap nodig die de vakman tot zijn beschikking heeft. Door een specialist in te schakelen hoef je deze gereedschappen niet zelf aan te schaffen.