Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Trap bekleden met hout

Is jouw trap beschadigd, versleten of gewoon toe aan vervanging? Een goedkope optie is om jouw trap opnieuw te laten bekleden met hout zodat de trap er weer nieuw uitziet. Houten trappen zien er natuurlijk en mooi uit, maar daarnaast gaan ze ook jaren mee. Ze zijn kras- en stootvast en slijten niet snel. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het laten bekleden van jouw trap met hout. Vergelijk de kosten en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via ons contactformulier.

Wil jij besparen op het bewerken van jouw trap? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Voordelen inschakelen vakman

De specialisten binnen ons netwerk hebben zeeën van ervaring als het gaat om trappen. Zij weten alle ins en outs van het bekleden van jouw trap. Zij kunnen jou deskundig advies verlenen. Bovendien is het stukken sneller om een vakman in te schakelen dan zelf aan de slag te gaan.

- Profiteer van de kennis en advies van de expert.
- Je hoeft geen gereedschap of materiaal aan te schaffen.
- Door ervaring is de klus snel geklaard.

Hoe gaat de vakman te werk?

Allereerst is het belangrijk dat de oude trapbekleding wordt verwijderd. De vakman verwijdert naast de oude bekleding ook de lijmresten die overblijven. De volgende stap, is het op maat maken van elke trede. Hiervoor wordt een trapspin gebruikt die helpt bij het nauwkeurig afwerken van de afmetingen. Wanneer alle treden zijn opgemeten en op maat zijn gemaakt, worden deze bevestigt op de trap. Door precies de juiste hoeveelheid lijm te gebruiken voorkomt de vakman dat de lijm naar boven kruipt door de naden. Vervolgens wordt er gecontroleerd of alle hoeken en randen goed op elkaar sluiten.

Verschillende houtsoorten

Er zijn verschillende soorten hout waaruit je kan kiezen voor het bekleden van jouw trap. Iedere houtsoort heeft een eigen kleur. Wil je een lichte trap? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een beukenhouten trap. Daartegenover kun je eikenhout kiezen voor een donkere kleur. De kleur van jouw trap valt ook te beïnvloeden met verscheidene oliën. Eikenhout is krasbestendig en valt lastig te beschadigen, mahonie valt weer goed te bewerken en rubberhout is erg slijtvast. Ieder materiaal heeft zijn voordelen en uitstraling. Kies daarom voor de houtsoort die bij jou past.

Beukenhout

Een trap van beukenhout gaat lang mee, mits deze binnen wordt geplaatst. Beukenhout kan slecht tegen vochtige omstandigheden. Een laag beits of olie helpt met het verlengen van de levensduur. Het materiaal valt goed te bewerken omdat het niet splintert. Beukenhout kan goed worden gebogen, wat het materiaal ook nog eens geschikt maakt voor trapleuningen of meubilair.

Rubberhout

Een opkomende houtsoort voor trappen is rubberhout. Het materiaal gaat lang mee en heeft de eigenschappen van hardhout. Dat maakt het zeer geschikt als materiaal voor meubilair of trappen. De rubberboom wordt veelal gebruikt voor de productie van rubber, alleen na een jaar of 20 is dit niet meer rendabel. Dan worden de bomen gekapt voor verder gebruik. Dat maakt een trap van rubberhout een zeer bewuste keuze!

Vurenhout

Eén van de goedkoopste houtsoorten is het vurenhout. Afkomstig van de fijnspar is deze houtsoort vrij licht en zeer gemakkelijk te bewerken. Het nadeel van vurenhout is dat het meer onderhoud vraagt dan andere houtsoorten. Dit onderhoud is een vereiste om de levensduur van het materiaal te verlengen.

Eikenhout

Eikenhout is geschikt voor verschillende doeleinden. Van decoraties tot meubels, omdat het een harde maar toch bewerkbare houtsoort is. Eikenhout is daarom enorm populair in ieder huishouden. Het heeft een goede kwaliteit, is slijtvast en ook nog eens duurzaam. Een trap van eikenhout gaat jarenlang mee. Met de juiste behandeling kan eikenhout een donkere kleur krijgen, van zichzelf heeft het een lichte kleur.

Mahoniehout

Doordat mahoniehout een enorm herkenbare rode kleur heeft, is de term mahoniekleur ontstaan. Het iconische hout is erg populair en zeer geschikt voor trapbekleding. Mahonie geeft een warme, chique uitstraling die snel te herkennen is. Mahonie hout vindt je veel terug in gitaren, omdat het materiaal niet snel kromtrekt.

Hout of houtlook

Veel grote projecten maken gebruik van houtlook in plaats van echte stukken hout. De houtlook wordt gerealiseerd door de trap te bekleden met laminaat, vinyl of PVC. Het verschil tussen hout en houtlook valt wel op te merken. Een echte houten trap heeft een warmere en natuurlijkere uitstraling. Houtlook is daarentegen in veel gevallen wel goedkoper. Een voordeel van houtlook is dat er minder onderhoud aan verbonden zit. Echt hout heeft goed onderhoud nodig om de levensduur te verlengen.

Voordelen houten bekleding

Een houten trap biedt een warme en authentieke uitstraling dat geen enkel ander materiaal kan nabootsen. Daarom kiezen veel mensen voor een trap van hout. Door de nerfstructuur van het hout is iedere trap uniek. Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar voor een trap van hout zoals eiken of beuken hout. Het hout kan na het bekleden voorzien worden van oliën om de natuurlijke kleur te behouden en om het hout te beschermen. Het materiaal is ook nog eens duurzaam en kras- en stootvast.

Kosten

Iedere houtsoort heeft een andere prijs, daarnaast hangt de prijs ook af van de gewenste trap. Hoeveel treden er zijn en welke vorm hij heeft. Een van de goedkoopste houtsoort is vurenhout, hier betaal je gemiddeld zo’n €900,- voor een trapbekleding. Dit zijn de materiaalkosten, er komen ook nog montage kosten bij kijken. Deze bedraagt ongeveer €500,-. Voor een specifieker kostenplaatje kun je ons contactformulier invullen. Je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van vakmannen binnen ons netwerk.

Prijs factoren

Ten eerste bepaalt de vorm van de trap voor een grootdeel de prijs. Zo zijn rechte trappen gemakkelijker te bekleden dan spiraal trappen. Ook de houtsoort heeft een grote invloed op de prijs. Zo is beukenhout goedkoper dan eikenhout. Naast de vorm en het materiaal wordt de prijs ook beïnvloed door de manuren en arbeidskosten. Verscheidene extra opties hebben ook verschillende kosten die de totaalprijs beïnvloeden.

beoordeling

“Had een offerte aangevraagd voor een open steektrap voor in mijn nieuwe woning. De vakman die ik via jullie te pakken kreeg was super kundig en heeft ons uitstekend geholpen. Alles mooi afgewerkt ook, top!”

mevr review

“Bij de meeste trapbedrijven zijn de prijzen zo hoog, daar schrok ik gewoon een beetje van. De vakman die ik via jullie heb gevonden doet daar niet aan mee. Alles voor een mooie prijs, ook de bekleding. Toch een stukje service.”

F. Brandon

klant

“Wij hebben onlangs onze traptreden laten bekleden met tapijt. We zijn blij dat we jullie hiervoor hebben gevonden. Vakwerk voor een zacht prijsje, daar krijg je nooit genoeg van. Ik kom zeker nog eens terug.”

S. Hehl

Vrijblijvende offertes aanvragen

Heb jij behoefte naar een expert die jouw trap kan bekleden met hout? Dan is het verstandig om geheel gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen via ons offerteformulier. Zo ontvang je snel offertes van trapspecialisten uit ons netwerk. Zij helpen jou met het realiseren van jouw warme, duurzame houten trap. Stuntel niet langer zelf, gebruik de kennis en vakmanschap van de beste vakmannen en bekleed jouw trap.

Zelf doen of uitbesteden

Een trap zelf bekleden kan natuurlijk ook, wij raden dit wel af. Zelf de trap bekleden klinkt in eerste instantie goedkoper, maar vaak komen er extra kosten bij kijken. De vakmannen binnen ons netwerk zijn bekwaam met het juiste gereedschap om precieze metingen te verrichten. Als je zelf besluit de trap te meten en te bekleden is er een kans dat er iets mis gaat. Misschien komen de treden niet goed uit of heb je een stuk te klein gezaagd. Dan moet een heel stuk van de trap opnieuw, terwijl de kosten maar door blijven lopen. Voor het beste resultaat is het aangeraden om een professional in te schakelen.