Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Steektrap

Een rechte trap wordt ook wel een steektrap genoemd. Dit type trap loopt in een rechte lijn van de ene verdieping naar de andere verdieping en heeft een eenvoudige uitstraling. Meestal bestaat een steektrap uit één trapgedeelte gescheiden door een bordes, met dezelfde hoofdlijn tussen twee verdiepingen. Dit type trap bestaat in een open of dichte variant. Deze rechte trappen zijn vaak modern en strak, en hebben uitvoeringen in veel verschillende materialen zoals aluminium, staal, natuursteen, hout en glas.

Voordelen

Bij een rechte trap zijn alle treden even breed, waardoor dit gemakkelijker loopt. Ook andere personen op de trap zijn makkelijk te passeren. Dit model is goedkoop omdat het relatief eenvoudig te ontwerpen en te plaatsen is. Elke trede heeft dezelfde vorm en daarom is de bewerking van materialen als hout, steen, metaal, klas of keramiek een stuk gemakkelijker en toegankelijker dan bij andere soorten trappen.

Nadelen

Omdat de steektrap lang en recht is, neemt hij vaak veel ruimte in en dat maakt de trap niet erg geschikt voor een compacte ruimte. In vergelijking met een draaitrap, is de steektrap een vrij steile trap, zodat het lastiger is om zowel omhoog als naar beneden te gaan.

Wil je graag een open of dichte steektrap maar twijfel je of dit in je ruimte past? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen je uitgebreid informeren over allerlei soorten rechte trappen en je uitgebreid adviseren bij het maken van een juiste keuze.

steektrap