Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Soorten trapleuningen

Twee van de belangrijkste onderdelen van je huis zijn veiligheid en hoe je interieur eruitziet. Het is dan ook fijn als je veilig en mooi kan combineren in je huis. Een belangrijk onderdeel van deze veiligheid zit in een van de meest gevaarlijke plekken van je huis; je trap. De meeste valpartijen in huis vinden hier plaats. Om dit te voorkomen of om het risico in ieder geval te verkleinen is het belangrijk om een goede, stevige trapleuning te hebben.

Er zijn veel soorten trapleuningen, deze kunnen recht, gebogen of rond zijn. Deze passen bij verschillende soorten trappen, je hebt immers niks aan een rechte leuning bij een wenteltrap.

Rvs-trapleuning

RVS (roestvrijstaal), zorgt voor een strakke, moderne look. Dit soort trapleuning wordt vaak gebruikt. Het is erg duurzaam en stevig en hiernaast krijgt het geen slijtageplekken. Hiernaast is het ook erg makkelijk schoon te houden. Ook is RVS goed op maat te maken, wat het erg geschikt maakt als trapleuning voor veel soorten huizen. De meest voorkomende rvs-trapleuning is een ronde, omdat dit lekker in de hand ligt. Het is echter ook mogelijk een vierkante of rechthoekige te plaatsen.

Aluminium trapleuning

Een trapleuning van aluminium is betaalbaarder dan een trapleuning van RVS, ook al hebben ze dezelfde moderne uitstraling. Het grote verschil is dat een aluminium leuning veel lichter is. Hierdoor kan deze opgehangen worden aan een muur die niet geschikt is om veel gewicht te dragen. Trapleuningen zijn namelijk al zwaar en wanneer je je eraan vasthoudt, wordt dit gewicht nog groter.

Hardhouten trapleuning

Een hardhouten trapleuning is gemaakt van massief hout en zal hierom stevig gemonteerd moeten worden, wat lastig is door de stevigheid van het hout. Deze leuning is in een ronde of rechthoekige vorm te verkrijgen. Wat dit soort leuning het meest verkoopt is het klassieke uiterlijk dat het heeft.

Grenen trapleuning

Een grenen trapleuning is bijna net zo massief als een van hardhout. Dit materiaal is echter een stuk makkelijker te monteren, maar zal sneller los zitten wanneer je trap intensief gebruikt wordt. Een groot voordeel van een grenen trapleuning is dat het makkelijk over te schilderen is, waardoor slijtage niet meteen een groot probleem hoeft te zijn. Grenen is het meest gebruikte materiaal voor trapleuningen en het meest betaalbaar.

Wengé trapleuning

Wengé is een houtsoort die opvallend chique oogt en hierom niet bij elk huis past. Wanneer dit echter wel goed staat, zijn er weinig trapbekledingen die net zo goed de toon zetten. Wengé is echter een bedreigde houtsoort die erg duur is, dus pas op met waar je dit koopt.

Een trapleuning kiezen

Er zijn dus meerdere keuzes mogelijk voor een nieuwe trapleuning. Niet elke leuning past bij elk huis of bij elke trap, waardoor een passende kiezen een hele opgave kan zijn. Wanneer je het contactformulier op onze site invult, is het mogelijk om je meer informatie te geven over trapleuningen en wat hier de mogelijkheden hiermee zijn. Heb je al een mooie leuning uitgezocht of weet je al wat je wilt maar werkt je trap niet mee? Geen nood! Hier over is ook genoeg informatie te vinden op onze site.