Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

PVC trapbekleding

Ben jij geïnteresseerd in een trap bekleed met PVC? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor gebruik van PVC voor jouw trap? Op deze pagina lees je de voor- en nadelen van PVC en welke prijzen daarbij behoren. Door jouw trap opnieuw te bekleden ziet de trap er binnen no-time weer uit als nieuw.

Niet te veel betalen voor nieuwe trapbekleding? Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes door ons contactformulier in te vullen. Je ontvangt offertes van verschillende vakmannen binnen ons netwerk die jouw droomtrap realiseren voor een goede prijs.

Voordelen

PVC heeft veel voordelen, zo is het materiaal onderhoudsarm. Het hoeft niet iedere paar jaar geschuurd of geschilderd worden om de kleur te behouden. Ook is het materiaal heel veelzijdig. Er zijn verschillende kleuren en stijlen waarmee jij jouw trap kan bekleden. Je kan bijvoorbeeld een houtlook toepassen. Je profiteert van de voordelen van PVC, maar van de uitstraling van hout.

✓ PVC is duurzaam en stoot- en krasvrij.

✓ Onderhoudsarm.

✓ Beschikbaar is verschillende stijlen en kleuren.

Nadelen

Het gebruik van PVC heeft ook nadelen. Er zijn veel uitstralingen te realiseren met PVC, toch is het te onderscheiden van het origineel. Neem houtlook bijvoorbeeld, het lijkt net hout. Maar er is toch een verschil zichtbaar tussen hout en houtlook. Andere alternatieven van PVC zoals tapijt of vinyl zijn geluiddempend, PVC is minder geluiddempend. Ook kan PVC koud en glad aanvoelen.

✓ PVC kan glad zijn.

✓ Geen echt hout.

✓ Kan koud aanvoelen.

Kleuren en patronen

PVC voor de trapbekleding is te verkrijgen in allerlei kleuren en tinten. Zo kan er een kleur worden gekozen, maar ook een beton- of houtlook. Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar speciale bewerkingen zoals glitters of extra glans in de bekleding. Daarnaast kunnen stootborden van een andere kleur worden voorzien om een unieke trap te realiseren. Het is dus mogelijk een trap naar geheel eigen stijl te maken.

Verschil PVC en Vinyl

PVC en vinyl lijken veel op elkaar, ze worden door klanten wel eens hetzelfde genoemd. Dit is natuurlijk niet zo, PVC is hard en stevig waar vinyl zachter is. PVC is steviger waardoor het harder aanvoelt. Vinyl heeft een geschuimde rug waardoor het zachter aanvoelt. Beide materialen worden op dezelfde manier bewerkt en zijn beide onderhoudsarm. Een simpele dweil of doek is al voldoende om ze schoon te maken.

PVC, laminaat of tegels

Tegenwoordig kan laminaat van kunststof worden gemaakt, wat bijna niet te onderscheiden valt van echt laminaat. Het is dus mogelijk om PVC laminaat te gebruiken. Bij echt laminaat kunnen er tussen de planken kieren ontstaan, dit gebeurt niet bij kunststof laminaat. Een andere mogelijkheid is het gebruik van PVC tegels. Kunststof tegels lijken op keramische tegels maar hebben de voordelen en eigenschappen van PVC. Het materiaal is waterbestendig, geluiddempend, slijtvast en heeft weinig onderhoud nodig.

Kosten

De kosten voor een trapbekleding van PVC hangt voornamelijk af van het type trap, of de trap open of gesloten is, en de hoeveelheid treden.
Gemiddeld kost een open trap met PVC zo’n €120,- per trede. In vergelijking met eiken is dit dus goedkoper, daarvoor betaal je gemiddeld €150,- per trede.
Gesloten trappen zijn duurder omdat hierbij ook de stootborden worden bekleed. Een gesloten trap bekleden met PVC kost zo’n €180,- per trede.
Voor een gehele prijsopgave vul je ons contactformulier in en ontvang je gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen binnen ons netwerk.

Prijs factoren

Het bekleden van een trap is niet duur. De trap zelf staat al, de materiaalkosten zijn laag omdat er alleen bekleed wordt. Eén van de grootste kostenpost bij het bekleden van jouw trap zijn de arbeidsuren die nodig zijn. Daarnaast maakt het uit wat voor soort trap je hebt. Een rechte trap is gemakkelijker te bekleden dan een spiraaltrap bijvoorbeeld. Ook het aantal treden van jouw trap beïnvloed hoeveel het gaat kosten. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen een open trap en een gesloten trap. Bij een gesloten trap worden de stootborden ook bekleed, wat hoger in de kosten gaat lopen. Ten slotte zijn er nog allerlei extra opties waarmee de prijs hoger kan worden, denk hierbij aan antislip strips of verlichtingen.

Werkwijze van de vakman

Eerst wordt de oude trapbekleding van de trap verwijderd. Ook de lijmresten worden hier bij meegenomen. Daarna wordt de trap goed glad geschuurd, zodat er een glad oppervlak overblijft. De traptreden en eventuele stootborden worden behandeld met een primer, voor de hechting van het materiaal. De PVC wordt vervolgens vastgeplakt met modeltape. De specialist maakt een raster van modeltape waarna hij de PVC stroken op maat snijdt. Deze op maat gemaakt stroken worden vervolgens op de trap geplakt. Als laatste worden aan de randen van de trap beschermende trapprofielen aangebracht.

beoordeling

“Wij hebben onlangs onze traptreden laten bekleden met tapijt. We zijn blij dat we jullie hiervoor hebben gevonden. Vakwerk voor een zacht prijsje, daar krijg je nooit genoeg van. Ik kom zeker nog eens terug.”

mevr review

“Geen poespas, dat is Trappen-ploeg voor mij. Binnen 24 uur scherpe vrijblijvende offertes en snel contact met een lokale specialist. Die realiseerde voor mij een prachtige trap met onderkwart. Goed werk!”

F. Lansink

klant

“Bij de meeste trapbedrijven zijn de prijzen zo hoog, daar schrok ik gewoon een beetje van. De vakman die ik via jullie heb gevonden doet daar niet aan mee. Alles voor een mooie prijs, ook de bekleding. Toch een stukje service.”

S. Gerrits

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wil jij graag jouw trap bekleden met PVC? Door de trap te bekleden met PVC ziet jouw trap er weer uit als nieuw. Kies bijvoorbeeld voor een houtlook of betonlook. Schakel een vakman in om kosten te besparen en het beste resultaat te realiseren. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via ons contactformulier en kom in aanraking met de beste vakmannen binnen ons netwerk. Zij helpen jou graag op weg naar jouw gewenste trap.

Tips om te besparen op kosten

Om kosten te besparen kun je ervoor kiezen de oude bekleding zelf te verwijderen. Dit bespaart de specialist tijd en voor jou dus geld. Tapijt of vinyl is eenvoudig zelf te verwijderen. Het lijkt misschien voordeliger om zelf de trap te bekleden om zo kosten te besparen, maar uit ervaring blijkt dat het toch goedkoper is dit uit te besteden. Zo hoef je zelf geen gereedschap aan te schaffen en worden er geen fouten gemaakt die in de kosten lopen. Door een vakman uit de buurt in te schakelen houd je de voorrijkosten laag.