Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Overzettreden

Een gemakkelijke manier om jouw trap te renoveren zonder te hoeven slopen is door gebruik te maken van overzettreden. Met overzettreden realiseer je een moderne uitstraling zonder stof door de verbouwing. Over de oude trap worden nieuwe traptreden geplaatst. Deze overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Gebruik maken van overzettreden is relatief voordelig en snel aan te brengen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van enkele factoren. Voor een overzicht van de prijzen neem je contact op via ons contactformulier en ontvang je gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit ons netwerk.

Wil jij besparen op het bewerken van jouw trap? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Voordelen van overzettreden

Met overzettreden kun je een nieuwe trap realiseren zonder de oude trap te verwijderen. Het gebruik van overzettreden heeft vele voordelen. Zo is de nieuwe trap snel gelegd en hoeft de oude trap niet gesloopt te worden. Doordat overzettreden van veel verschillende materialen en in veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn, kun je gemakkelijk de uitstraling van jouw trap veranderen. Ook kunnen er antislip strips en/of verlichting in de treden verwerkt worden. Het gebruik van overzettreden is zowel voor open als gesloten trappen mogelijk.

✓ Snel een nieuwe trap

✓ Geschikt voor elk soort trap

✓ Geen sloopwerk

✓ Veel mogelijkheden en opties

Kosten van overzettreden

De prijs voor het plaatsen van overzettreden is afhankelijk van meerdere factoren, zo heeft ieder materiaal een ander kostenplaatje. De gemiddelde materiaalkosten liggen tussen de €110,- en €150,- per trede. De kosten kunnen hoger oplopen als je voor extra opties zoals verlichting of antislip strips kiest. Om een geheel overzicht van kosten te ontvangen neem je contact op via ons contactformulier. Je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes van experts binnen ons netwerk.

Materiaal Gemiddelde prijs
Laminaat €110,- per trede
Tapijt €120,- per trede
PVC / Vinyl €135,- per trede
Eikenhout €150,- per trede

Overzettreden laminaat

Laminaat is veel inzetbaar. Laminaat is een goedkope keuze voor het bekleden van jouw trap. Er zijn verschillende uitstralingen te verwezenlijken met laminaat. Zo kun je goedkoper dan echt hout een houtlook laminaat plaatsen. Er worden twee soorten laminaat gebruikt voor onze traprenovaties, CPL (Continious pressed laminate) en HPL (High pressured laminate). Beide laminaatsoorten bieden dezelfde voordelen, alleen heeft HPL een hardere toplaag. Laminaatplaten zijn in veel verschillende soorten te verkrijgen, zo kun je een betonlook realiseren zonder de koude eigenschap van echt beton.

PVC of Vinyl overzettreden

PVC en vinyl zijn twee hele sterke kunststoffen. Het materiaal is vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Dat maakt PVC het ideale materiaal voor jouw trap. De kunststoffen zijn in verschillende afwerkingen en kleuren te verkrijgen. Zo kun je harde materialen zoals beton of natuursteen nabootsen met de positieve eigenschappen van vinyl. PVC en vinyl voelen beide zacht aan. Normaal wordt het materiaal strak in stroken gelegd, zodat er geen naden overblijven. Bij overzettreden zijn deze platen al in elkaar gezet en zul je nooit naden tegenkomen.

Houten overzettreden

Hout is heel duurzaam, dat is een handige eigenschap voor trapmateriaal. Omdat een trap dagelijks wordt gebruikt krijgt het materiaal veel te verduren. Naast dat hout heel duurzaam is, heeft het ook een warme en klassieke uitstraling. Er zijn veel houtsoorten met ieder een eigen uitstraling, denk hierbij aan: Mahonie, eiken, rubberhout of irokohout. Kies de houtsoort die bij jouw wens past. Daarnaast is hout ook te bewerken met olie of beits, waardoor deze ook aan te passen valt. Er is altijd een houtsoort die bij jouw wens past.

Betonlook

Een betonlook trap kan goed worden gelegd met laminaat. Het heeft een zeer moderne uitstraling en valt goed te combineren met verschillende interieurs. Naast dat betonlook met laminaat gelegd kan worden, kunnen houten traptreden ook met betonverf bewerkt worden om ook de betonlook te realiseren. Het grootste voordeel van betonlook is dat het de uitstraling heeft van beton, maar niet de nare eigenschap heeft dat het koud aanvoelt.

Andere materialen

Een ander veelgebruikt materiaal is tapijt. Voor huishoudens waar binnen de schoenen uitgaan is tapijt een ideaal materiaal voor de trap. Tapijt is namelijk warmer dan andere materialen en het voelt lekker zacht aan. Op een tapijten trapbekleding heb je veel grip, waardoor er geen gevaar van uitglijden is. Het voordeel van overzettreden is dat vrijwel elk materiaal mogelijk is. Je kunt een overzettreden met marmerlook zetten of in een geheel zwarte kleur. De prijs van overzettreden verschilt per materiaal veel, maar de arbeidskosten zullen vrijwel gelijk zijn omdat de plaatsing hetzelfde blijft.

Metaal

Om een industriële look te creëren kun je ervoor kiezen om je trap te renoveren met metalen treden. Metalen of stalen traptreden gaan jarenlang mee en slijten bijna niet. Omdat het materiaal van zichzelf goed vlak is, kun je altijd nog besluiten om eroverheen te bekleden. Een nadeel van metaal is dat krassen er in blijven en deze lastig zijn weg te werken.

Extra opties bij de renovatie

Naast de materiaalkeuze kun je nog verder gaan kijken naar extra opties. Zo kun je verlichting in de vernieuwde traptreden laten plaatsen om de trap net iets unieker te maken. Dit kan via een automatische sensor of door een schakelaar aangezet worden. Ook is het mogelijk om stootborden toe te voegen aan een open trap. Met stootborden vergroot je de stevigheid van de trap. De stootborden kunnen ook van een ander materiaal worden geplaatst, waardoor je een persoonlijke en unieke trap krijgt. Een veel gekozen extra optie is het aanbrengen van antislip strips op de treden om uitglijden te voorkomen.

Overzettreden proces

De specialist waar jij voor gekozen hebt via onze gratis en vrijblijvende offertes komt eerst langs om alle opties door te nemen. De huidige traptreden meet hij nauwkeurig op om de nieuwe treden op maat te maken zodat deze precies passen. De nieuwe overzettreden worden met lijm vastgezet en de randen worden goed afgewerkt met kit. Eventuele andere wensen zoals stootranden of antislip strips worden daarna gemonteerd. Dit proces duurt vaak minder dan een dag. Hoe lang het duurt en hoeveel het kost hangt af van de grootte, de vorm en de gekozen opties. Eén ding is gegarandeerd, jij krijgt de gewenste trap.

Zelf doen of uitbesteden?

Het is misschien goedkoper om de renovatie zelf in handen te nemen en zelf de treden te plaatsen, maar dit is niet altijd waar. Het plaatsen van nieuwe traptreden vergt veel precisie en maatwerk. Het hoeft maar een beetje mis te gaan en je moet het overdoen. Een ervaren vakman heeft voor het opmeten en uitsnijden van materialen verschillend apparatuur waardoor hij nauwkeurig te werk gaat. Ook heeft hij veel ervaring in het correct plaatsen van de treden waardoor er geen materiaal en tijd verloren gaat. Zelf traptreden plaatsen lijkt gemakkelijk, maar voor het beste resultaat schakel je een vakman in.

beoordeling

“Onze trap was oud en versleten en kraakte nogal. Daarom besloten een nieuwe te laten plaatsen. Via Trappen Ploeg kregen we een mooie offerte toegestuurd. De trap staat inmiddels en is een hele verbetering.”

mevr review

“Geen poespas, dat is Trappen-ploeg voor mij. Binnen 24 uur scherpe vrijblijvende offertes en snel contact met een lokale specialist. Die realiseerde voor mij een prachtige trap met onderkwart. Goed werk!”

F. Groenendaal

klant

“Vanwege de ongewone maten van onze woning hadden wij een trap op maat nodig. Gelukkig bleek dat voor de specialisten van Trappen-ploeg geen probleem. Samen kwamen we tot een passend ontwerp. Het resultaat mag er zijn.”

S. Bartels

Geld besparen? Vergelijk offertes!

Het grootste deel van de kosten voor het leggen van overzettreden zit hem in de arbeidskosten. Ieder bedrijf hanteert andere uurlonen. Het is dus verstandig om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vul ons contactformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten binnen ons netwerk. Zo kun je zelf vergelijken en kijken welke het beste past bij jouw klus. Zo bespaar je geld, en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Voordelen specialist

De specialisten binnen ons netwerk hebben jarenlange ervaring in het renoveren van trappen. Via ons netwerk ben je gegarandeerd van de beste kwaliteit. Je hoeft zelf niet met de trap bezig, de vakman regelt alles en zorgt ervoor dat jij zo min mogelijk last hebt van de renovatie.

✓ Geen vuil of rommel

✓ Perfect op maat

✓ Gegarandeerd goed resultaat