Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Een open trap dichtmaken

Ga je je huis renoveren of verhuizen? Wil je van je open trap een dichte trap maken? Trappen-Ploeg kan jou hier zeker mee helpen; wij veranderen je open trap zonder problemen in een dichte trap. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan een dichte trap. Ze zijn vooral veiliger. Je huis wordt er vooral een hoop kind- en huisdiervriendelijker van. Ook is het mogelijk dat je verschillende zaken in huis veranderd en een dichte trap hier beter bij staat. Trappen-Ploeg je trap dan ook een complete make- over geven in de stijl die voor jou en je huis geschikt is.

Renoveren of een nieuwe trap

Dat is natuurlijk een vraag die je jezelf kan stellen. Renoveren heeft een hoop voordelen over een compleet nieuwe trap aanschaffen. Ten eerste heeft een renovatie als voordeel dat dit een stuk voordeliger is dan een nieuwe trap. Dit komt doordat je geen extra onkosten maakt voor het weg laten houden van de oude trap. Ook hoeft het stucwerk op deze manier niet verwijderd te worden. Hier naast geeft een renovatie minder rommel, ook omdat de oude trap niet weg hoeft te worden gehaald. Dit zou niet worden aangeboden als een traprenovatie niet net zo mooi zou kunnen uitpakken als een nieuwe trap.

De voordelen van dichte trappen.

Er zijn verscheidene redenen om te renoveren van een open naar een dichte trap. Naast de eerder genoemde reden van veiligheid, zorgt een dichte trap ook voor meer isolatie. De stootborden die de trap dichtmaken, zorgen niet alleen voor veiligheid, maar laten ook geen koude of warme lucht door. Tot slot maakt een dichte trap je huis ook warmer op een andere manier; het ziet er rustiek en knus uit. Het verschil tussen een strakke moderne trap en een dichte trap met bijvoorbeeld een houtlook is enorm. Een dichte trap is dan ook bijna een must als je je huis warmer wilt laten lijken.

De open trap dichtmaken, hoe gaat dat?

Hoe is zo’n renovatie te regelen? Eerst moet er natuurlijk bepaald worden welk materiaal, welke kleur en welke stijl er gekozen gaat worden. Hier na kan er een offerte worden gemaakt. Wanneer je akkoord gaat, gaan wij aan de slag. De traptreden worden onder handen genomen en de stootborden worden geplaatst om de trap dicht te maken. Vervolgens wordt het door jou gekozen materiaal aangelegd op de trap. Ook is er keuze uit verschillende afwerkingen, zoals een bijpassende trapleuning, een nieuwe verflaag, of zelfs trapverlichting!

Wat gaat het kosten?

Er zijn verschillende variabelen rond de prijs van de traprenovatie, zoals het aantal traptreden dat gerenoveerd moet worden en het type materiaal dat moet worden gebruikt bij de renovatie. Ook wordt er gekeken of het om een rechte of om een gedraaide trap gaat. Bij een trap met een draai er in is het namelijk moeilijker om de stootborden op maat te maken, waardoor dit meer kost. Hierom zal voor iedereen dit bedrag anders zijn. Wat wel voor iedereen het zelfde is, is dat je op onze site een gratis offerte kan aanvragen om een prijsindicatie te krijgen.