Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Materialen voor trappen

Trappen zijn er in allerlei soorten en maten. De vorm van een trap bepaalt niet alleen de uitstraling, het materiaal is net zo belangrijk. Daarbij zijn de kosten voor een groot deel afhankelijk van het soort materiaal dat wordt gebruikt. Trappen Ploeg beschrijft hieronder een aantal materialen die veel gebruikt worden bij de realisatie van trappen.

Hout

Hout is een materiaal met veel verschillende mogelijkheden. Ook bij een trap is het uitstekend toe te passen. Hout zorgt voor een gemoedelijke sfeer en natuurlijke uitstraling. Het is een relatief goedkoop product, wel is dat afhankelijk van welk type hout gebruikt wordt. Wij werken voornamelijk met houtsoorten als vuren, grenen, mahonie, essen, merbau, iroko, berken, esdoorn, eiken en beuken. Een nadeel van hout is dat de traptreden op een gegeven moment kunnen gaan kraken. Bovendien heeft het relatief veel onderhoud nodig ten opzichte van andere materialen.

Metaal

Metaal is een geschikt materiaal dat past bij een modern en strak interieur. De meeste metalen die gebruikt worden zijn roestvrij staal en aluminium. Bij een open trap wordt vaak gebruik gemaakt van metaal. Een groot voordeel is dat het slijtvast is en er geen gebruikssporen ontstaan bij normaal gebruik. Sommige metalen trappen worden voorzien van een beschermende laag. Deze laag moet wel om de vijf – tien jaar bijgewerkt worden. Een trap van metaal is redelijk prijzig, omdat hij vaak op maat gemaakt wordt.

Glas

Glas als bouwmateriaal wordt vaak in verband gebracht met exclusiviteit en dat is niet zo gek. Een glazen trap geeft een prachtige moderne en luxe uitstraling. Glas is transparant en laat dus veel licht door, wat een ruimtelijk gevoel geeft. Op die manier kun je optimaal genieten van je ruimte. Bij een trap van glas wordt er vaak gebruik gemaakt van een combinatie van gehard en gelaagd glas. Dit geeft extra draagkracht en in geval van breuk zal het glas niet uiteen vallen.

glazen trap

Natuursteen

Trappen van natuursteen zijn echt uniek: geen enkele trap in natuursteen ziet er hetzelfde uit. Natuursteen is een duurzaam materiaal dat slijtvast is. Ook is het gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in vele soorten en maten. Natuursteen als materiaal voor een trap moet wel gecombineerd worden met metaal of beton, omdat alleen natuursteen als ondergrond onvoldoende stevig is.

Beton

Een trap van beton is een robuust model die om weinig onderhoud vraagt. Tegenwoordig komen we betonnen trappen niet meer alleen tegen in grote trappenhuizen en openbare gebouwen, maar ook in moderne woningen. Dit komt omdat er veel mogelijkheden zijn met beton en het kan worden afgewerkt met elk ander type materiaal. Een trap van beton is relatief goedkoop en isoleert goed tegen geluid.

Vrijblijvende offertes

Staat de materiaalsoort die jij het liefst terug wil zien in jouw interieur hier niet tussen? Dat is geen probleem, we zijn ruimdenkend en gaan graag uitdagingen aan. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Trappen Ploeg laat jouw wensen uitkomen!

dichte trap