Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Krakende trap kraakvrij maken

Het is nooit fijn wanneer jouw trap begint te kraken. Een trap kraakt doordat er kieren in de trap ontstaan of doordat het materiaal versleten is. In enkele gevallen brengt dit een instortingsgevaar met zich mee. Wacht niet te lang met het kraakvrij maken van jouw trap. Je kan zelf op zoek gaan naar de oorzaak van het krakende geluid, maar hier ook een professional voor inschakelen. De experts binnen ons netwerk gaan voor jou op zoek naar de oorzaak van het geluid en herstellen jouw trap zodat deze weer kraakvrij is. Vraag geheel gratis en vrijblijvende offertes aan van vakmannen in jouw regio door ons contactformulier in te vullen.

Wil jij besparen op het herstellen van jouw trap? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Speling in de stootborden

Het kan zijn dat de stootborden van de trap niet meer goed vast zitten. Het gebeurt nog wel eens dat er door veel herhaaldelijk gebruik tegen de stootborden wordt aan geschopt. De speling van de stootborden wordt opgelost door deze los te halen en goed schoon te maken. Daarna worden deze weer vastgelijmd zodat ze weer goed vastzitten. Door dit te doen zitten de stootborden weer goed vast op zijn plaats en is er geen speling meer tussen de stootborden. Het krakende geluid zal dan verholpen zijn.

Trapboom

Als het gekraak niet aan de stootborden ligt, kan de oorzaak bij de trapboom liggen. Trappen kunnen een binnen- en buitenboom hebben die gecontroleerd moet worden op breuken of kieren. Deze kieren en naden worden gevuld met speciale lijm. Het probleem kan ook zijn dat de buitenboom en muur een afwijking hebben. Deze ruimte ertussen moet dan worden opgevuld met bijvoorbeeld slagpluggen of wiggen.

Trap inspecteren

Als zowel de stootborden als de trapboom niet de oorzaak zijn van het krakende geluid, dan wordt de gehele trap gecontroleerd. Er wordt gekeken of de traptreden wel goed vast zitten of dat deze losjes zijn. Loop de trap op en neer om te achterhalen welke trede het krakende geluid veroorzaakt. Door slijtage kan het kraakgeluid van de traptreden ontstaan. Controleer de treden aan de onder en bovenkant. Je kan zelf op zoek gaan naar de oorzaak van het krakende geluid of een expert inschakelen die dit voor je doet.

Zelf trap kraakvrij maken

Het is mogelijk om zelf op zoek te gaan naar de oorzaak van het gekraak en deze op te lossen. Dit doe je door de gehele trap te controleren op speling, slijtage of kieren. Wanneer je de oorzaak gevonden hebt pas je de juiste middelen toe om het probleem te verhelpen. Enkele middelen zijn lijm, wiggen of spijkers. Als je zelf het kraak probleem verhelpt bespaard dit in de kosten. Voor het beste resultaat schakel je echter een expert in het vakgebied in.

beoordeling

“Vanwege onze kinderen wilden we onze trappen veiliger maken. De specialist van Trappen-ploeg raadde ons antislip profielen aan. Dat was een geweldige tip. Nu laat ik mijn kinderen weer met een gerust hart los in huis.”

mevr review

“Bij de meeste trapbedrijven zijn de prijzen zo hoog, daar schrok ik gewoon een beetje van. De vakman die ik via jullie heb gevonden doet daar niet aan mee. Alles voor een mooie prijs, ook de bekleding. Toch een stukje service.”

F. Haneberg

klant

“Onze trap was oud en versleten en kraakte nogal. Daarom besloten een nieuwe te laten plaatsen. Via Trappen Ploeg kregen we een mooie offerte toegestuurd. De trap staat inmiddels en is een hele verbetering.”

S. Die Bont

Kosten

De prijs voor het kraakvrij maken van jouw trap kan verschillen. De prijs hangt af van de oorzaak van het probleem. Bij stootborden bijvoorbeeld kan het zijn dat er een geheel nieuwe voor geplaatst moet worden. Maar ook zit er een prijsverschil in speling van de stootborden en kieren tussen de traptreden. De vakmannen uit ons netwerk komen graag bij je langs om de oorzaak te achterhalen en te verhelpen. Vul ons contactformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

Contact met een vakman

Heb jij een krakende trap die jij graag gerepareerd ziet? Of je nu zelf het probleem gevonden hebt of niet, de specialisten binnen ons netwerk komen graag bij jou langs om het gekraak te verhelpen. Zij maken graag jouw trap kraakvrij zodat je er geen last meer van hebt. De hele trap wordt gecontroleerd en waar nodig bewerkt, zodat jij weer fijn gebruik kunt maken van de trap. Door de ervaringen van de vakmannen garanderen zij een snelle en nauwkeurige behandeling van jouw trap. Een vakspecialist inschakelen? Neem contact op via ons contactformulier, dan komt er zo snel mogelijk een vakman jouw probleem verhelpen.