Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Keizerlijke trap

Een keizerlijke trap kom je hoogstwaarschijnlijk niet vaak tegen, want dit model bevindt zich eigenlijk alleen in een groot open trappenhuis zoals in kastelen, paleizen en bijvoorbeeld royale villa’s. Tegenwoordig worden ze vooral geplaatst in musea, operagebouwen en stations. Een andere benaming voor de keizerlijke trap is ook wel keizerstrap of imperiale trap.

De keizerlijke trap is een rechte steektrap met halverwege een bordes. Het is een imposant vormgegeven trap met materialen als marmer en hout. In de 16e eeuw werd de keizerlijke trap voor het eerst toegepast in Spanje, daarna volgden vele paleizen in Europa dit voorbeeld. Vooral tijdens feesten speelde de trap een centrale rol.

dubbele trappen

Voordelen

Dit type trap heeft een prachtige imposante uitstraling en dient als statussymbool. Zeker als entree is dit keizerlijke model een perfecte trap die zorgt voor een onuitwisbare aanblik.

Nadelen

Vanwege het formaat van de keizerlijke trap is het enkel geschikt voor hele grote ruimtes. De ruimte moet er als het ware al voor ontworpen zijn om dit type trap te kunnen plaatsen. Bovendien is de trap vrij duur, voornamelijk vanwege het formaat.

Ben je in het bezit van een grote villa of heb je een andere ruimte waar je een keizerlijke trap denkt kwijt te kunnen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.