Hoe werkt de geluidsisolatie van je trap? 

Geluidsisolatie trap

Als je bezig bent met het bouwen van een nieuw thuis, of je overweegt de trap in je huidige huis te vervangen, dan sta je voor een aantal belangrijke keuzes. De grootte, veiligheid, kleur en vorm van de trap zijn natuurlijk belangrijke overwegingen. Maar er is nog een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: geluidsisolatie. Niemand wordt blij van een trap die bij elke stap piept of kraakt. Bij Trappenploeg weten we precies hoe je dit kunt voorkomen en delen we graag onze kennis en ervaring op dit gebied.

De geluidsisolatie van betonnen trappen

Een veelvoorkomend probleem in veel huizen is het lawaai dat trappen maken. Vooral bij oudere houten trappen is kraken en piepen een bekend fenomeen. Steeds meer huiseigenaren kiezen daarom voor een betonnen trap, en dat is niet zonder reden. Beton is niet alleen een betaalbaar materiaal, het is ook nog eens ontzettend sterk, duurzaam en brandveilig. Maar het mooiste moet nog komen: een betonnen trap is de beste optie als het gaat om geluidsisolatie. In steden met veel oude huizen, zoals Haarlem, merken wij steeds vaker dat onze klanten hiervoor kiezen bij het renoveren van hun oude trap.

En mocht je denken dat beton een koude en onpersoonlijke uitstraling heeft, dan hebben we goed nieuws. Bij Trappenploeg kunnen we een betonnen trap voorzien van overzettreden met een warme houtstructuur, een luxe lederlook of een ander ontwerp naar wens. Zo combineer je de praktische voordelen van beton met de sfeer en stijl die jij wilt.

De geluidsisolatie van trapbekleding

Een trap heeft veel invloed op je interieur. Waarom zou je je trap dan niet aankleden om niet alleen het geluid te dempen, maar ook om je huis mooier te maken? Bij Trappenploeg bieden we een scala aan trapbekledingen, van betonlook tot lederlook, van staallook tot klassiek hout. Onze overzettreden, bevestigd met speciale bruislijm, dempen het geluid van voetstappen effectief, waardoor je huis een stuk rustiger wordt.

Interesse in een stille trap?

Heb je interesse gekregen in een geruisloze trap? Wil je meer weten over wat Trappenploeg voor jou kan betekenen op het gebied van traprenovatie of -vervanging? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We maken graag een afspraak met je voor een gesprek met een van onze deskundige adviseurs. Hij of zij zal je voorzien van persoonlijk advies en je helpen de beste trapbekleding voor jouw situatie te kiezen. Laat je trap niet langer een bron van ergernis zijn. Kies voor stilte, stijl en kwaliteit met Trappenploeg. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een stiller huis!