Hoe herken je een versleten trap?

Kenmerken versleten trap

Hoor je een piepend geluid bij elke stap die je zet op je trap? Dat is vaak een teken dat je versleten trap wel een beetje liefde kan gebruiken. Vandaag vertellen wij, van Trappenploeg, hoe je een versleten trap kunt herkennen en wat je eraan kunt doen om hem weer helemaal mooi te maken. Let op deze vier belangrijke signalen.

1. Piepende treden

Een piepende trap is een duidelijk teken van een versleten trap. Maar geen zorgen, het betekent niet altijd dat je een hele nieuwe trap nodig hebt. Soms komt het door veranderingen in temperatuur of vochtigheid, of ligt er gewoon een plankje los. Met wat handigheid kun je dit vaak zelf verhelpen en je versleten trap weer stil krijgen.

2. Kuiltjes en kieren

Kleine gaatjes of spleten in de treden van je trap zijn vaak de eerste zichtbare tekenen dat je te maken hebt met een versleten trap. Gelukkig is dit te voorkomen met regelmatig onderhoud. Voor een houten trap betekent dit dat je hem af en toe moet behandelen met olie of vernis. Een traploper kan ook een goede oplossing zijn om je trap te beschermen en tegelijkertijd een leuke touch te geven.

3. Vervelende verkleuringen

Als de verf van je  trap begint af te bladderen of als er verkleuringen op de treden verschijnen, is het tijd voor actie. Regelmatige controle en onderhoud kan veel problemen voorkomen. Kleine beschadigingen zoals krassen of verkleuringen kun je vaak zelf bijwerken met materialen van de bouwmarkt.

4. Instabiele leuningen

Een instabiele leuning kan een teken zijn van een versleten trap en is bovendien een veiligheidsrisico. Dit probleem kun je soms zelf oplossen, maar in sommige gevallen heb je de hulp van een expert nodig.

Laat je versleten trap opknappen

Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd om je versleten trap aan te pakken. Begin met de piepende treden, kuiltjes, kieren en verkleuringen. En als je leuning wankel voelt, onderneem dan ook echt actie. Een kleine opknapbeurt kan soms al wonderen doen, maar soms is een grondige renovatie nodig. Dat klinkt als een groot project, maar je hoeft het niet alleen te doen. Is jouw versleten trap toe aan een serieuze make-over? Neem dan contact op met ons team van Trappenploeg. Samen zorgen we ervoor dat jouw versleten trap er weer als nieuw uitziet. Pak die telefoon en maak een afspraak!