Een trapspin, wat is dat precies?

Trapspin

Laatst was ik bij een klant in Bergen op Zoom die besloot om zelf zijn trap te renoveren. Hij had al het hout gekocht, een hele verzameling gereedschap uitgestald, en was helemaal klaar om te beginnen. Maar toen ik vroeg welk gereedschap hij zou gebruiken om de traptreden op te meten, keek hij me verbaasd aan. “Een rolmaat?”, antwoordde hij twijfelend. Dat was het moment dat ik hem kennis liet maken met de trapspin, een gereedschap dat bij ons van Trappenploeg niet meer weg te denken is uit de gereedschapskist. Misschien vraag je je nu af: “Een trapspin, wat is dat dan?” Nou, ik leg het je graag uit.

Je trap opmeten met een trapspin

Als je plannen hebt om je trap op te knappen, is het essentieel om te weten hoe groot elke trede is. Je wilt tenslotte dat alles perfect past, nietwaar?

Het gebruik van een trapspin maakt het opmeten van je traptreden een stuk eenvoudiger en sneller. Maar, eerlijk is eerlijk, niet iedereen heeft zo’n ding in huis, laat staan dat iedereen ermee om kan gaan. En laten we wel wezen, een trap renoveren doe je niet zomaar even op een luie zondagmiddag. 

Laat het over aan de experts

Bij Trappenploeg weten we precies hoe we een trapspin moeten hanteren en we kunnen je helpen bij elk aspect van het renoveren van je trap. En geloof me, daar komt meer bij kijken dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over het volgende?

– Met welk materiaal wil je je trap bekleden?

– Is het tijd om je houten trap een nieuwe look te geven, of volstaat een goede schoonmaak?

– Matcht je trap wel met de rest van je interieur? Met een renovatie kun je dat helemaal naar je hand zetten.

Het zijn allemaal belangrijke punten om over na te denken bij het renoveren van je trap. En laten we eerlijk zijn, je trap is vaak het pronkstuk van je huis. Dus waarom zou je er niet het beste van maken?

Vertrouw op onze professionals

Dus, sta je op het punt om je trap een makeover te geven? Denk dan goed na of je dit zelf wilt aanpakken. Bij Trappenploeg hebben we de kennis, de ervaring én de juiste gereedschappen – zoals de trapspin – om van jouw trap een echte blikvanger te maken. Neem contact met ons op voor advies of een vrijblijvende offerte. Jouw droomtrap is dichterbij dan je denkt!