Een betonnen trap bekleden: hoe gaat dat in zijn werk?

Betonnen trap bekleden

Als werknemer bij Trappenploeg deel ik in deze blog graag hoe we die stoere betonnen trappen transformeren tot een statement in je huis. Een betonnen trap is een hele slimme optie. Hij is namelijk sterk en stevig en past perfect bij een moderne, industriële stijl. Maar welke bekleding moet je nou kiezen? Dat is afhankelijk van of je een zachte, huiselijke sfeer wilt of iets straks en moderns. Bij Trappenploeg kunnen wij je helpen bij zowel het maken van de keuze als de installatie ervan.

Bekleed je betontrap met hout

Hout op je trap, dat straalt toch direct gezelligheid uit? Bij Trappenploeg zijn we helemaal weg van die warme uitstraling. We gebruiken vaak HPL om een betontrap te bekleden, want laten we eerlijk zijn, echt hout vraagt veel onderhoud. Met HPL krijg je diezelfde knusse vibe, maar dan zonder de jaarlijkse oliebeurt. En het mooiste? Het past bij elke stijl, van een strakke loft tot een landelijk interieur.

Tip van de pro: Wil je dat je trap echt in het oog springt in je landelijke woning? Kies dan voor een diepe, donkere houttint. Met HPL zit je gegarandeerd goed!

Stijlvol met stof

Misschien is hout niet helemaal je ding. Geen probleem! Wat dacht je van stof? Jazeker, we kunnen je betonnen trap een zachte makeover geven met tapijt. Ideaal als je een stille trap wilt, zonder dat echoënde getik van hakken. Of misschien is een stoffen loper meer jouw stijl, die de look van de betontrap deels behoudt maar toch het geluid dempt.

En qua design? De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu valt voor vintage patronen, strakke lijnen of speelse kleuren, er is altijd wel een stofje dat bij jouw stijl past. Let wel, tapijt heeft wat liefde nodig qua onderhoud om het mooi te houden

Anja uit Zwolle liet deze review achter voor ons team nadat zij haar betonnen trap had bekleed met tapijt: “Ik heb onlangs mijn betonnen trap laten bekleden met tapijt door een fantastisch team, en ik ben meer dan tevreden met het resultaat! Ik wist niet zeker hoe het zou uitpakken, gezien de koude, industriële look van het beton, maar het tapijt heeft de hele ruimte getransformeerd. Het voelt nu zacht aan onder de voeten, en de geluiddemping is een enorme verbetering.’’

Tijd voor een traprenovatie?

Mocht je nu denken: “Mijn trap kan wel een opknapbeurt gebruiken,” dan staan wij voor je klaar. Bij Trappenploeg hebben we een berg ervaring in traprenovaties. Onze specialisten vertellen je graag over alle opties en laten je voorbeelden zien van wat we allemaal kunnen. Gewoon even een belletje of mailtje naar ons, en we helpen je met alle plezier.

Dus, wil je die betontrap van je naar een hoger niveau tillen? Neem contact op met ons bij Trappenploeg. Wij maken van elke trap een meesterwerk!