Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Dubbele trap

De dubbele trap bestaat uit twee trappen die naast elkaar omhoog lopen en op een bordes uitkomen. De keuze om twee trappen naast elkaar te plaatsen wordt meestal niet gedaan vanwege praktische redenen, maar dient over het algemeen puur als statussymbool.

In woningen wordt de dubbele trap bijna niet toegepast, maar wel in prestigieuze gebouwen als bijvoorbeeld paleizen en musea. Een dubbele trap wordt vaak gemaakt van hout of beton en vervolgens bekleed met een tapijt voor een luxueus aanzien.

dubbele trappen

Voordelen

De dubbele trap heeft een exclusieve en luxe uitstraling. Het bordes dient als een balustrade en daarvandaan kun je over de gehele ruimte kijken. Een dubbele trap biedt bovendien veel ruimte, zodat veel mensen er tegelijkertijd gebruik van kunnen maken en elkaar niet hoeven te passeren.

Nadelen

Een dubbele trap bestaat uit twee trappen, dus moet er dubbel zoveel materiaal gebruikt worden bij het vervaardigen ervan. Dat maakt een dubbele trap vrij duur. Ook neemt dit model extra veel ruimte in en is hij daardoor ongeschikt voor de meeste ruimtes.

Beschik je over een grote ruimte en wil je meer informatie over de dubbele trap? Neem dan contact met ons op. Laat je creativiteit de vrije loop, deel het met één van onze experts en wij voeren graag jouw ideeën uit.