Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Dichte trap

In Nederlandse woningen zien we vaak dichte trappen. Bij een dichte trap zijn de stukken tussen de treden gesloten. Deze verticale verbindingsstukken worden ook wel stootborden genoemd. Een open trap heeft dit soort stootborden niet. Het doel van zo’n stootbord is de trap dichtmaken zodat er geen stof en andere viezigheid onder de trap valt.

Voordelen

Het grote voordeel van een dichte trap is dat de ruimte eronder optimaal benut kan worden. Zo kan er bijvoorbeeld gemakkelijk een voorraad- of inbouwkast onder de trap worden geplaatst. Het is bij een dichte trap ook mogelijk om een deur ervoor te plaatsen. De ruimte wordt zo volledig afgesloten en dat levert een besparing op van uw stookkosten. En niet alleen houdt het warmte vast, maar het dient ook als isolatie tegen geluiden van buitenaf.

Nog een belangrijk voordeel van een dichte trap is de veiligheid. Door het ontbreken van vrije ruimte tussen de treden kunnen er geen voeten blijven haken, waardoor de kans op valpartijen afneemt. Vooral met (kleine) kinderen in huis is dit een zeer veilige trap.

Nadelen

Een dichte trap is al snel prominent aanwezig. Dit type zorgt namelijk niet voor het ruimtelijke gevoel dat een open model wel geeft. Bovendien kan invallend zonlicht tegen gehouden worden door een dichte trap.

Jouw trap dichtmaken?

Dichte trappen bestaan in vele verschillende modellen en maten. Op deze website vind je andere pagina’s met informatie over de diverse soorten. Een dichte trap past in elke woning, van modern tot klassiek en landelijk. Wil je je trap dichtmaken? Of een nieuwe dichte trap laten plaatsen? Informeer gerust eens vrijblijvend naar de mogelijkheden en vul het formulier in.

dichte trap