Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Bolzentrap

Ben je op zoek naar een echte designtrap? Dan zit je met een bolzentrap helemaal goed. Dit type trap is open en wordt ook wel een half zwevende of half vrijdragende trap genoemd. De bolzen zijn pennen die tussen de treden worden geplaatst.

Bij deze trap wordt er vaak gebruik gemaakt van glas, natuursteen of hout. Een voorwaarde voor het laten plaatsen van een bolzentrap is dat de wand waar de trap langsloopt aan specifieke kwaliteits- en constructie-eisen moet voldoen. Een bolzentrap kan als een rechte streektrap, of als een trap met onderkwart, bovenkwart of dubbelkwart worden uitgevoerd.

Voordelen

Een bolzentrap heeft een prachtige uitstraling en geeft veel openheid aan de ruimte. Doordat niet de gehele constructie te zien is, geeft dit een vrij effect.

Nadelen

Omdat de wand waar de trap langsloopt aan specifieke eisen moet voldoen, kan de bolzentrap niet zomaar in elke woning geplaatst worden. Doordat het een open model is, dus zonder stootborden tussen de trede, is de veiligheid namelijk minder goed dan bij gesloten trappen.

Vrijblijvende offerte

In ons assortiment hebben we heel wat bolzentrappen. Echter zijn er meerdere mogelijkheden met de bolzentrap, dus met behulp van jouw eigen inbreng kunnen we een heel eind komen om voor jou de perfecte bolzentrap te ontwerpen. Voor een vrijblijvende offerte of advies kun je gerust contact opnemen.

bolzentrap