Bespaar energie met je trap

energie besparen trap

Ik werk bij Trappenploeg en vandaag wil ik iets delen waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht. We willen allemaal wel energie besparen, zeker als het kouder wordt. Maar wist je dat je trap ook invloed heeft op energie besparen? Ik leg je uit hoe je met een paar slimme aanpassingen aan je trap niet alleen je huis gezelliger, maar ook energiezuiniger maakt.

Dag warmteverlies, hallo besparingen!

We kennen de basis wel: lichten uit als je een kamer verlaat, deuren dicht om de warmte binnen te houden. Dit zijn simpele dingen die we allemaal kunnen doen om energie te besparen. Maar naast de voor de hand liggende maatregelen zoals dubbelglas en tochtstrips, is er nog een plek in huis die we vaak over het hoofd zien: de trap.

Maak die open trap dicht

Heb je een open trap in huis? Dan heb ik een goede tip voor je: overweeg om deze dicht te maken als je graag energie bespaart. Een open trap laat veel warmte door naar boven, wat je niet wilt in de winter. Door de trap dicht te maken, houd je de warmte beneden waar je zit. En als je dan ook nog een deur plaatst bovenaan de trap, dan scheelt dat helemaal veel in het warmteverlies. Plus, een dichte trap maakt je huis ook nog eens stiller en minder stoffig. Wie wil dat nou niet?

Patrick uit Apeldoorn schreef deze review: ‘’Na de traprenovatie door Trappenploeg is mijn energierekening aanzienlijk gedaald! De open trap werd dichtgemaakt, wat een wereld van verschil maakte in het vasthouden van warmte in de woonkamer. Het is nu gezelliger en warmer zonder dat de verwarming overuren draait. De renovatie gaf de trap niet alleen een moderne look, maar maakte ons huis ook efficiënter. Ik ben enorm tevreden met deze slimme en stijlvolle manier om energie te besparen. Echt een aanrader voor iedereen die zowel comfort als kostenbesparing serieus neemt!’’

Renoveer je trap en bespaar energie

Misschien denk je nu: maar mijn trap kan wel een opknapbeurt gebruiken. Perfecte timing! Een traprenovatie is de ideale gelegenheid om je trap niet alleen mooier te maken, maar ook om energie te besparen. Bij Trappenploeg weten we precies hoe we dit aan moeten pakken. We kijken samen naar de mogelijkheden, zodat jouw trap een echte blikvanger wordt en bijdraagt aan een lagere energierekening.

Bel ons over de mogelijkheden

Bij Trappenploeg staan we klaar om je te helpen jouw huis gezelliger én energiezuiniger te maken deze winter. Een traprenovatie of je open trap dichtmaken kan een wereld van verschil maken en het is een makkelijke manier om energie te besparen. Neem contact met ons op en we bespreken samen hoe we jouw trap en huis helemaal klaar kunnen maken voor de koude maanden. Laten we samen zorgen voor warmte en comfort, zonder dat de energierekening de pan uit rijst!