Bespaar tot wel 40%!

Trappen en traprenovatie voor elk budget en elke smaak

In heel Nederland actief

Antislip trap

Van de trap vallen kan leiden tot ernstige verwondingen, een veilige trap is daarom erg belangrijk. Laat geen spullen op de treden liggen en monteer tevens een stevige trapleuning. Een andere handige manier om jouw trap veiliger te maken is het plaatsen van antislip stroken. Laat gleuven in jouw traptreden frezen zodat er antislip strips gelegd kunnen worden.

Dit kun je zelf doen maar het beste is om dit door een ervaren vakman te laten doen. Wil je naast het toevoegen van antislip strips je gehele trap renoveren? Vul ons contactformulier in om geheel vrijblijvende offertes te ontvangen voor het plaatsen van antislip strips of voor een gehele traprenovatie.

Wil jij besparen op het bewerken van jouw trap? Klik op de button en ontvang gratis een overzicht van de mogelijkheden.

Veilige trap

De veiligheid van jouw trap hangt, naast dat er geen voorwerpen liggen, het meeste af van twee belangrijke onderdelen: de traptreden en de trapleuning. De leuning moet goed stevig aan de wand of muur bevestigd zijn. Ook moet de trapleuning evenals de traptreden niet glad zijn voor een goede grip. Een te gladde trap is vaak de oorzaak van een valpartij. De veiligheid van de traptreden kun je op verschillende manieren verbeteren. Zo kun je de trap laten verven met antislipverf, wat al een goed begin is. Maar het beste resultaat behaal je met antislip bekleding. Als jouw trap alleen een verbetering in de veiligheid nodig heeft, is een gehele renovatie overbodig. Dan hoef je alleen maar een antislip strip te laten plaatsen op de treden.

Zelf antislip leggen

Zelf antislip tape aanbrengen is een erg eenvoudige en goedkope keuze. Het bespaart kosten van een traprenovatie en heeft veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om tape te plaatsen die niet opvalt, of juist een kleur gebruiken die goed past bij jouw trap. Naast dat er verschillende kleuren beschikbaar zijn, is er ook keuze uit materiaal. Het nadeel van het gebruiken van antislip tape is dat de levensduur korter is dan wanneer je een antislip strip in de treden laat frezen. Het verwijderen van antislip tape is daarnaast ook lastig en laat vaak lijmresten achter.

Soorten trapstrips

Natuurlijk zijn antislip strips erg praktisch tegen uitglijden, het moet er ook mooi en verzorgt uitzien. Antislip strips zijn in verschillende soorten verkrijgbaar, zodat er altijd een design tussen zit die jou bevalt. Deze strips kunnen onder andere bestaan uit roestvrijstaal, hout, stof of leer. Zelf kun je eenvoudig zelfklevend tape van rubber leggen om goedkoop jouw trap veiliger te maken. Wanneer dit nauwkeurig genoeg geplaatst is dit bijna net zo veilig als een antislip strip. Voor het beste resultaat schakel je een expert in.

Trapmaantjes en trapprofielen

Als je jouw trap laat renoveren kun je ervoor kiezen om jouw trap van tapijt te voorzien, maar ook zonder renovatie kun je tapijt plaatsen met dezelfde voordelen. Trapmaantjes en -profielen zijn vloerbedekkingen of stoffen die aan de neus van de traptreden wordt bevestigd. Dit verlaagt de kans om uit te glijden, beschermt de trap tegen slijtage en heeft ook nog eens een geluiddempende werking. Trapmaantjes hebben zelfklevende tape aan de onderkant waardoor ze gemakkelijk te bevestigen zijn. Ze zijn in allerlei kleuren en stoffen beschikbaar, dus er zit er altijd eentje tussen die bij jouw trap past. Ook trapprofielen worden aan de neus van de trede bevestigd. Deze trapprofielen hebben een ribbelige bovenkant wat jouw trap stukken veiliger maakt.

Antislip trap frezen

De meest voorkomende antislip optie is een simpele strip die gelegd wordt op de traptreden. Deze zijn voordelig te leggen en verhogen de veiligheid van jouw trap. Ook kun je hiervoor zelfklevend antislip tape gebruiken. Een andere mogelijkheid is het frezen van gleuven in de traptreden. Door het frezen ligt de antislip strip niet op de traptrede maar erin. De strip steekt dan enkele millimeters boven de trede uit. Door het profiel van deze strips blijven ze stevig in de traptrede zitten. Deze strips hebben een langere levensduur dan antislip strips die op de treden worden geplakt.

Antislipverf

Antislipverf is een coating voor bovenop de verflagen en geen verfsoort. Deze coating zorgt ervoor dat het oppervlak stroef wordt wat de kans op uitglijden verminderd. Antislipverf aanbrengen is vrij eenvoudig alleen erg tijdrovend. Daar komt nog eens bij dat deze coating door gebruik langzaam slijt. Het gebruik van antislipverf vraagt dus veel onderhoud ten opzichte van een antislip strip. Het is met antislip verf aangeraden dit te combineren met een antislip strip, zodat jouw trap super veilig is.

Antislip stickers

Erg vergelijkbaar met de zelfklevende tape zijn de antislip stickers. Dit zijn stickers die je helpen uitglijden te voorkomen. Ook deze stickers hebben verschillende mogelijkheden als het gaat om uiterlijk. Zonder gehele traprenovatie kun je voorzien zijn van dunne antislip strips door deze stickers te gebruiken. Als je antislip strips er niet mooi uit vind zien, kun je er voor kiezen om kleurloze antislip stickers te plaatsen. Hierdoor heb je geen ‘lelijke’ strips op jouw trap. Echter is de levensduur van deze stickers korter dan wanneer je een antislip strip in de treden laat frezen. Evenals bij zelfklevend tape kunnen stickers lijmresten achterlaten.

beoordeling

“Geen poespas, dat is Trappen-ploeg voor mij. Binnen 24 uur scherpe vrijblijvende offertes en snel contact met een lokale specialist. Die realiseerde voor mij een prachtige trap met onderkwart. Goed werk!”

mevr review

“Vanwege de ongewone maten van onze woning hadden wij een trap op maat nodig. Gelukkig bleek dat voor de specialisten van Trappen-ploeg geen probleem. Samen kwamen we tot een passend ontwerp. Het resultaat mag er zijn.”

F. Timmerman

klant

“Bij de meeste trapbedrijven zijn de prijzen zo hoog, daar schrok ik gewoon een beetje van. De vakman die ik via jullie heb gevonden doet daar niet aan mee. Alles voor een mooie prijs, ook de bekleding. Toch een stukje service.”

S. Mercks

Besparen? Vergelijk offertes!

Voel jij je onveilig in je eigen woning door jouw trap? Of ben je bang dat je op een dag van de trap glijdt? Het is niet nodig om jouw trap in zijn geheel te laten renoveren om een veilige trap te realiseren. Het beste resultaat behaal je door gleuven te laten frezen en deze te vullen met een antislip strip door een specialist. Voor een overzicht van de mogelijkheden en kosten vul je ons contactformulier in en ontvang je vrijblijvende offertes van vakmannen uit ons netwerk.